Τουρκική προσπάθεια για παρεμπόδιση ρίψης στεφάνου στα Ίμια από τον Π. Καμμένο

0
146
Ï Õðïõñãüò ÅèíéêÞò ¶ìõíáò ÐÜíïò ÊáììÝíïò, ï Áñ÷çãüò ÃÅÍ Áíôéíáýáñ÷ïò Íéêüëáïò Ôóïýíçò ÐÍ, ï ÊõâåñíÞôçò êáé ôï ðëÞñùìá ôçò Ê/Ö "ÍÉÊÇÖÏÑÏÓ" ðñáãìáôïðïßçóáí ñßøç óôåöÜíïõ óôï èáëÜóóéï ÷þñï ôùí Éìßùí, óôïí ôüðï èõóßáò ôùí ôñéþí çñþùí ÅëëÞíùí Áîéùìáôéêþí ôïõ Ðïëåìéêïý Íáõôéêïý Ðáíáãéþôç Âëá÷Üêïõ, ×ñéóôüäïõëïõ ÊáñáèáíÜóç, ¸êôïñá Ãéáëïøïý. (EUROKINISSI/ÕÅÈÁ)

Ρίψη στεφάνου στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων πραγματοποίησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, «είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων».

«Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι» είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών.

 

naftemporiki

Προσθήκη σχολίου