Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ για τριήμερη επίσκεψη

0
144

Σύμφωνα με την πακιστανική κρατική τηλεόραση, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif επισκέφθηκε το Ισλαμαμπάντ ως επικεφαλής πολιτικοοικονομικής αποστολής.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επισκέψεώς του, η οποία άρχισε την Κυριακή, ο Zarif θα μιλήσει με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν.

Το Ιράν και το Πακιστάν είχαν στενές σχέσεις κατά το παρελθόν, αλλά πρόσφατες γεωπολιτικές ανακατάξεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η στροφή του Πακιστάν προς τη Σαουδική Αραβία αναστάτωσαν το Ιράν. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα το καθεστώς του Ιράν ήταν η ανάθεση της ηγεσίας Ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας με αποστολή την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αποτελούμενη από τριανταεννιά κράτη και καθοδηγούμενη από τη Σαουδική Αραβία, σε πρώην Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν.

Η επίσκεψη του Mohammad Javad Zarif στο Πακιστάν, κατά πάσα πιθανότητα, στοχεύει στη μείωση των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών.

Πηγή : www.foxnews.com

Προσθήκη σχολίου