ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

51 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο: Υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών στην Ζάκυνθο

0

Πάνω από 50 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές της Ζακύνθου στις περιοχές Πελιλόμπι, Σκούτα, Αναφωνήτρια, Αργάσι και Αγαλάς. Στο νησί επιχειρούν 156 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 57 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 32 ατόμων, 3 γαιοπροωθητήρες και 1 Ε/Π. Ταυτόχρονα, στην περιοχή έχουν ήδη μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του ασυνήθιστα υψηλού αριθμού πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Ζάκυνθο αυτό το καλοκαίρι.

Οι φλόγες συνεχίζουν να μένονται στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, στον Κοκκινόλακο Πηγών Άρτας, στα Αστεραίικα – Γεράκι Ηλείας, στο Μολύκρειο Ναυπακτίας, στους Αμόργιανους Αμφιλοχίας, στους Παππαδάτες Πρέβεζας και στο Σαντομέρι Αχαΐας.

Υπό μερικό ή πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας, στο Καντήλι Μεγάρων και στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα προειδοποιεί ότι υψηλός θα είναι ο  κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών κατά την σημερινή ημέρα στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Έβρου, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κορινθίας Αργολίδας, Λακωνίας, Κυκλάδων και για τα νησιά του Ιονίου, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων, τα Κήθυρα και η Θάσος.Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

Παρών δηλώνει στη κούρσα ανάδειξης της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράξης ο Γιώργος Καμίνης

Previous article

Δεκάδες αλλοδαποί συνελήφθησαν για κατοχή και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κρήτη

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου