ΑΠΟΨΕΙΣ

9 χρόνια χωρίς τον Αλέξη

0

Της Συμεώνας Χατζίρη

Μόλις είχε ξεκινήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και υπήρχε μια κοινωνική αναταραχή η οποία καταπνιγότανε με έναν παράξενο τρόπο, μέχρι που η λάθος κίνηση ενός αστυνομικού έγινε το αίτιο να καεί όλη η Αθήνα και να αρχίσουν οι κλυδωνισμοί για την τότε κυβέρνηση. Ήμουν γυμνάσιο όταν πέθανε ο Γρηγορόπουλος, ακόμα όμως θυμάμαι εκείνες τις μέρες ξεκάθαρα. Θυμωμένοι έφηβοι μεταξύ αυτών και εγώ.

Προβληματισμένοι γονείς και μια έκφραση φρίκης στα πρόσωπα των ακόμα μεγαλύτερων να λένε διαρκώς «Μα δεν είναι δυνατόν, σκότωσε ένα παιδί» και θυμάμαι ακόμα  τον συγχωρεμένο τον παππού μου να μου λέει «Εμείς ζήσαμε τη χούντα, εσείς θα ζήσετε χειρότερα». Και όντως έτσι ζούμε …χειρότερα! Η σφαίρα στην κάρδια του Αλέξη ήταν και σφαίρα στην κάρδια της ήδη πολύ βαριά τραυματισμένης Δημοκρατίας μας.

Δεν έχει να κάνει με τα δήθεν ‘’φρονήματα’’ εκείνου του παιδιού, ούτε με το ειπώθηκε αργότερα πως είχε πει στον δολοφόνο του πριν αυτός τον σκοτώσει. Έχει να κάνει με την φίμωση του κόσμου και το σκοταδισμό ,την κρατική αυθαιρεσία που αρχίσαμε πρώτη φορά να βιώνουμε τότε και τώρα μας έχει γίνει συνήθεια. Έχει να κάνει με το κεφάλι που σκύψαμε σαν λαός, έχει να κάνει με την δύναμη που ξεχάσαμε πως έχουμε, έχει να κάνει με το φόβο που μας «φύτεψαν» και ξεχνάμε την ιστορία μας. Έχει να κάνει με τον Αλέξη που πέθανε άδικα και εμείς δεν πήραμε από αυτό κανένα μάθημα. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα και είμαστε χρεωμένοι, χωρίς πολιτικούς, χωρίς Δημοκρατία, χωρίς αντίληψη,  είμαστε έρμαια των εκάστοτε πολιτικών κυβερνήσεων  και εκτιμήσεων, με ‘’καπετάνιους’’ ύπατους Αρμοστές στη φουρτούνα της Ελλάδας μας.

Καλό θα ήταν λοιπόν φέτος αυτές τις μέρες του χρόνου, που μνημονεύουμε  ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια που το προκάλεσαν, να σπαταλήσουμε το χρόνο μας για να σκεφτούμε πως θα αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων γεγονότων και ποσό μας έχει κοστίσει η  έλλειψη Δημοκρατίας.

Στη μνήμη του Αλέξη που δεν πρόλαβε να ζήσει!

Ομολογία ΣΟΚ Δραγασάκη!

Previous article

Έκρυθμη η κατάσταση σε Δυτική Όχθη και Γάζα – Πάνω από 230 τραυματίες

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου