ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφιέρωμα της Ρωσικής κρατικής τηλεόρασης για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

0

Σε πρόσφατο βίντεο της Ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, γίνεται εκτενής αναφορά στο σχέδιο με το επιχειρησιακό όνομα “Πυθία-1” που περιλάμβανε μέχρι και δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, τον Απρίλιο του 2008.

Το αφιέρωμα κάνει αναφορά σε πηγές από σχετικά απόρρητα έγγραφα των Ελληνικών υπηρεσιών τα οποία ήταν προϊόντα έρευνας των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις έρευνες, η προσέγγιση της Ρωσίας από την κυβέρνηση Καραμανλή, με κυρίαρχο στόχο τη συνεργασία στον αγωγό φυσικού αερίου “Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη”, οδήγησε σε θύελλα αντιδράσεων στη Δύση η οποία και κατέληξε στο σχέδιο δολοφονίας του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις έρευνες που μεταδίδει το Ρωσικό μέσο, οι πορείες και τα επεισόδια στο κέντρο Ελληνικών πόλεων κατά την περίοδο της αυξημένης συνεργασίας με τη Ρωσία, έγιναν υποκινούμενες από πρώην πράκτορες της CIA, ενώ ξεκάθαρος στόχος τους ήταν η αποσταθεροποίηση της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Το αφιέρωμα φτάνει στο σημείο να συνδέσει τις αναρχικές παρακρατικές ομάδες κουκουλοφόρων με καθοδηγητές – πρώην μυστικούς πράκτορες των Η.Π.Α., είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία των παρακρατικών.

Το πλέον σοκαριστικό που αποκαλύπτουν οι έρευνες που αναφέρει η Ρωσική τηλεόραση είναι το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή από πράκτορες που δρούσαν στην Ελλάδα και είχαν επαφές στις Ένοπλες Δυνάμεις, τις αρχές και με πολιτικούς αξιωματούχους. Κομβικό σημείο, όπως αναφέρεται, το περιστατικό κοντά στην Νέα Μάκρη, τον Απρίλιο του 2008, όπου μια τυχαία καθυστέρηση της αυτοκινητοπομπής του Πρωθυπουργού, απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του. Στην περιοχή μάλιστα αναφέρεται ότι βρέθηκε ένα μίνι βαν δίχως πινακίδες, γεμάτο με όπλα (εκρηκτικά, Καλάσνικοφ, ασύρματους, κυάλια νυχτερινής οράσεως), χάρτες των δρομολογίων του Πρωθυπουργού, καθώς και λεπτομερή στοιχεία για τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας.

Μαθήματα ιστορίας & ανθρωπιάς από τον σκηνοθέτη της σπουδαίας «Μεγάλης Υπόσχεσης»

Previous article

Γραπτή δήλωση του Μεσούντ Μπαρζανί

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...