ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκυρος ο συναγερμός

0

Αποτέλεσμα τεχνικής βλάβης φαίνεται να ήταν η ενεργοποίηση των σειρήνων έκτακτης ανάγκης, οι οποίες ήχησαν σε ολόκληρη την επικράτεια σήμερα το πρωί αναστατώνοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον κόσμο του Διαδικτύου.

Όπως προκύπτει, κατά τη διάρκεια του τακτικού ελέγχου των εγκατεστημένων σε διάφορες σημαντικές υποδομές συστημάτων ήχησης από κλιμάκια του Αυτοτελούς Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ), κάποιο τεχνικό πρόβλημα ενεργοποίησε τις σειρήνες οι οποίες ήχησαν εκκωφαντικά το πρωί της Παρασκευής σε πολλές περιοχές της χώρας .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Ελληνικής Αστυνομίας: «Στο πλαίσιο περιοδικών τεχνικών δοκιμών, του συστήματος ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, που γίνονται κάθε παρασκευή, χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από αίτια που διερευνώνται, σειρήνες του συστήματος, ανά την Επικράτεια.»

Το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα κάτι που όμως δεν απέτρεψε τον έντονο και χιουμοριστικό σχολιασμό του απροσδόκητου γεγονότος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε Παρασκευή, λαμβάνουν χώρα ασκήσεις εικονικής ήχησης των σειρήνων σημαντικών εγκαταστάσεων και υποδομών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τεχνική ετοιμότητα τους. Ο αρμόδιος φορέας για αυτού του είδους τους ελέγχους είναι η «ΠΑΜ ΠΣΕΑ», η οποία υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος στην κοροϊδία! Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα τώρα

Previous article

Σημαντική επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην Λέσβο: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο κλήρος πέφτει σε εμάς

Γράφει η Καντά Αναστασία Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας.  ΜΤΦΡ: ...

Όταν υπάρχει οργανωμένο κράτος

Γράφει η Ζωή Βελέντζα Η πρόσφατη απαγωγή των δύο εντεκάχρονων αγοριών στην Κύπρο, Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φιλίππου ...