ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

0

Ανατροπή στην υπόθεση της χορήγησης ασύλου στον Τούρκου αξιωματικό.

Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα για προσωρινή αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για λόγους συμφέροντος του ίδιου του Τούρκου αξιωματικού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Στην απόφαση υπάρχει ο όρος «να απέχει η Διοίκηση από κάθε ενέργεια σκοπούσα στην εξαναγκασμένη αναχώρηση του Τούρκου από τη χώρα». Αυτό σημαίνει πως η χώρα δεν μπορεί να τον εκδώσει.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Τούρκος αξιωματικός θα συλληφθεί και θα επιστρέψει στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού ή αν θα παραμείνει ελεύθερος στη διεύθυνση που εκείνος έχει δηλώσει.

Το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου είχε συζητηθεί, απόντος του ιδίου, κεκλεισμένων των θυρών στο Διοικητικό Εφετείο, την περασμένη Παρασκευή.

Η πλευρά του Δημοσίου υποστήριξε ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιτάσσουν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να διαφυλαχθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τούρκιας, ενώ από την πλευρά των δικηγόρων του Τούρκου αξιωματικού υποστηρίχθηκε ότι η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανατροπής της.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Η συνέχεια στο iefimerida.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την απόσυρση της στρατιωτικής οικονομικής βοήθειας στο Πακιστάν

Previous article

Καμμία ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία» δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου