ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του;

0

Συγκεκριμένα μέλη του Ν.Α.Τ.Ο. απέκτησαν πρόσβαση στην τάξη νευροτοξικών παραγόντων γνωστών ως Novichok την δεκαετία του 90 μέσω ενός πληροφοριοδότη ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, είχε στρατολογηθεί από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Όταν τα κράτη της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας αναφέρονται στους νευροτοξικούς παράγοντες της τάξης Novichok, ουσιαστικά περιγράφουν μια σειρά ουσιών οι οποίες προορίζονταν για στρατιωτική χρήση και είχαν σχεδιαστεί από τη Σοβιετική Ένωση, αλλά και μετέπειτα από τη Ρωσία, από το 1970 εώς και λίγα χρόνια μετά το 1993. Θεωρούνται οι πιο θανάσιμοι νευροτοξικοί παράγοντες που έχουν σχεδιαστεί ποτέ. Παρόλα αυτά, η Μόσχα αρνείται μέχρι και την ύπαρξή τους. Ένας τύπος νευροτοξικού παράγοντα της τάξης Novichok τον οποίο οι Βρετανοί επιστήμονες ορίζουν ως A234 πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από εκείνον ή εκείνους που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Sergei Skripal στο Salisbury της Αγγλίας. Ο Skripal ήταν πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως διπλός πράκτορας από την Μ. Βρετανία στις αρχές του 2000. Ο Ρώσος πρώην αξιωματικός αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρωσίας το έτος 2010 και έκτοτε ζει στην Αγγλία.

Την Πέμπτη, στις 17 Μαϊου, δύο γερμανικές εφημερίδες, η Die Süddeutsche Zeitung, η Die Zeit καθώς και δύο τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο WDR και ο NDR ισχυρίζονται πως το Ν.Α.Τ.Ο. είχε πρόσβαση στη χημική σύσταση των νευροτοξικών παραγόντων της τάξης Novichok από την περίοδο που ακολούθησε αμέσως μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Πιο συγκεκριμένα, η πρόσβαση στους Novichok οφείλεται σε έναν Ρώσο επιστήμονα ο οποίος έγινε πληροφοριοδότης της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND). Η συμφωνία την οποία σύναψε ο επιστήμονας με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχε ως εξής: Εκείνος θα παρείχε στην BND την τεχνογνωσία για τoυς Novichok  και ως αντάλλαγμα η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών θα εξασφάλιζε σε εκείνον και την οικογένειά του ασφαλή διαφυγή στη Δύση. Ο Ρώσος επιστήμονας όχι μόνο τους έδωσε την χημική φόρμουλα των νευροτοξικών παραγόντων αλλά τους προμήθευσε και δείγματα αυτών!

Σύμφωνα με αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ, ο Γερμανος καγκελάριος Helmut Kohl εξουσιοδότησε την BND να δώσει την απόρρητη χημική φόρμουλα  των Novichok σε ορισμένες χώρες της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας συμπεριλαμβανομένων της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και των Η.Π.Α. Τα επόμενα έτη, κάποια κράτη του Ν.Α.Τ.Ο. προχώρησαν στην παραγωγή «περιορισμένων ποσοτήτων» των νευροτοξικών παραγόντων Novichok με απώτερο σκοπό την κατασκευή αντιδότων. Η Ρωσία αρνείται πεισματικά ότι έχει εμπλακεί στην απόπειρα δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του και επιμένει πως και άλλες χώρες, κάποιες από τις οποίες ανήκουν στην Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία έχουν τη δυνατότητα παρασκευής των Novichok.

 

 

 

Πηγή : www.intelnews.org

 

Τέσσερις Σύριοι Κούρδοι σκοτώθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ελλάδα

Previous article

ΣΟΚ !!! Βίντεο δείχνει τουρκικό στρατιωτικό όχημα να περνάει πάνω από ηλικιωμένη γυναίκα κουρδικής καταγωγής και να τη σκοτώνει

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...