ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΥΡΩΠΗΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη Αποκάλυψη: Ο ίδιος ο Ερντογάν διέταξε τις διαμαρτυρίες στο Βερολίνο κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

0

(Στις φωτογραφίες αριστερά ο Ρ. Τ. Ερντογάν και δεξιά ο Metin Külünk)

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε ότι η γερμανική αστυνομία κατέγραψε  τηλεφωνικές συνομιλίες, μία εκ των οποίων αποδεικνύει πως τις διαμαρτυρίες στο Βερολίνο εναντίον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων τις διέταξε προσωπικά ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο συνομιλητής του Τούρκου προέδρου Metin Külünk, παλαιόθεν προσωπικός φίλος του κ. Ερντογάν, κατηγορείται ήδη ότι οργάνωσε τις διαδηλώσεις.

Το Der Spiegel περιγράφει το περιεχόμενο της συνομιλίας:

“Ημερομηνία: 1 Ιουλίου 2016, Ώρα: 11:30

Ο Τούρκος πρόεδρος συνομιλεί με έναν βουλευτή του ΑΚΡ που βρίσκεται στο Βερολίνο.

Ο Metin Külünk λέει: “Πώς είστε κύριε Πρόεδρε;”. Κατόπιν αναφέρεται στις διαδηλώσεις και λέει: “Αναμένω τις διαταγές σας.”

Ο κ. Ερντογάν τού απαντά ότι θα ξαναεπικοινωνήσει μαζί του και ύστερα του εύχεται “Καληνύχτα”.

Στο περιοδικό αναφέρεται επίσης, ότι ο Metin Külünk ελέγχεται για σχέσεις με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και για την χρηματοδότηση μιας συμμορίας με το όνομα “Osmanen Germania”. Έχει ειπωθεί ότι με τα χρήματα αυτά αποκτήθηκαν όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον κουρδικών οργανώσεων.

Πρέπει να επισημανθεί ότι βάσει σχετικού οπτικοακουστικού υλικού ο κ. Ερντογάν είχε διατάξει ο ίδιος την επίθεση των σωματοφυλάκων του σε διαδηλωτές, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Τέλος, δυσφορία αναμένεται να προκληθεί στην τουρκική πλευρά από την αποκάλυψη ότι η γερμανική αστυνομία έχει καταγράψει πλήθος παρόμοιων συνομιλιών.

Με πληροφορίες από το Ahval 

 

 

Τι θα κάνει ο Πούτιν όταν η Τουρκία ματαιώσει την αγορά των S-400;

Previous article

Ο Πρωθυπουργός Barzani κατηγορεί το PKK για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο ιρακινό Κουρδιστάν

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου