ΚΟΣΜΟΣ

Εγκρίθηκε οριστικά από το Κογκρέσο η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ

0

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε στην τελική της μορφή τη φορολογική μεταρρύθμιση την οποία πρότεινε η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της Γερουσίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το κείμενο, το οποίο πλέον βαδίζει προς το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ προς υπογραφή, ώστε να καταστεί νόμος του κράτους.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τεράστια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 35% στο 21%, ενώ περιέχει μειώσεις και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και ζευγαριών, ιδιαίτερα για τα μεσαία εισοδήματα.

Οι υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης θεωρούν ότι θα αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση και θέσεις εργασίας, με τους επικριτές της να κάνουν λόγο για φορολογικά προνόμια για τους πλουσιότερους και για επιβάρυνση του δημόσιου χρέους κατά 1,455 τρισ. δολάρια σε ορίζοντα δεκαετίας.

«Επιστρέφουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο κ. Τραμπ, μετά την έγκριση από τα δύο σώματα του Κογκρέσου της φορολογικής μεταρρύθμισης.

naftemporiki

Με στέρηση ψήφου στην ΕΕ απειλείται η Πολωνία…

Previous article

Σκληρή μάχη στον ΟΗΕ σήμερα

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προειδοποιούν τη Μ. Βρετανία για τον ύπουλο ρόλο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν όλες τις ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών και να αποσύρουν τους πράκτορές ...