ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκμοντερνισμός στη Σαουδική Αραβία

0

Ανοίγουν και πάλι τα σινεμά στη Σαουδική Αραβία μετά από 35 χρόνια

Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει τη λειτουργία κινηματογραφικών αιθουσών από την αρχή του 2018, αίροντας την απαγόρευση αυτών των χώρων ψυχαγωγίας η οποία ισχύει εδώ και 35 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού, οι αρχές θα εκδίδουν στο εξής άδειες εκμετάλλευσης.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για την ανάπτυξη της πολιτιστικής οικονομίας στη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση ο υπουργός Πολιτισμού Awwad bin Saleh Alawwad.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση, έως το 2030 η Σαουδική Αραβία αναμένεται να ανοίξει πάνω από 300 κινηματογράφους με περισσότερες από 2.000 αίθουσες, προβλέποντας ότι η βιομηχανία του σινεμά θα συμβάλει στην οικονομία με 24 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει 30.000 μόνιμες θέσεις εργασίας .

Στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζεται από τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει μορφές ψυχαγωγίας –συναυλίες, θεάματα, κινηματογράφους– στο βασίλειο παρά την αντίθεση υπερσυντηρητικών κύκλων.

Τον Ιανουάριο, ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν κινηματογραφικές αίθουσες, υποστηρίζοντας πως θα ήταν χώροι «ανηθικότητας» επειδή ευνοούν την ανάμιξη των φύλων.

Liberal

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Brexit

Previous article

Έκθεση SIPRI: Αυξήθηκαν και πάλι οι πωλήσεις όπλων διεθνώς

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...