ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των διαρρηκτών που είχε τρομοκρατήσει την Μύκονο

0

Εξιχνιάστηκαν τελικά μετά από έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, οι εννέα περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στο νησί της Μυκόνου που είχαν προκαλέσει προβληματισμό στον ντόπιο πληθυσμό τον προηγούμενο μήνα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 23, 25, 26 και 31 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Συγκεκριμένα, ένας από τους δράστες με αρχηγικό ρόλο στη σπείρα, ο 23χρονος, εντοπίσθηκε προχθές το πρωί κατά τη διάρκεια στοχευμένου έλεγχου, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει την προσαγωγή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς που κατάφεραν παρολαυτά να τον ακινητοποιήσουν. Σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων κλοπής και διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία ήταν απόρροια της εγκληματικής δράσης της σπείρας.

Μετά από συνδυαστική διερεύνηση στοιχείων και αξιολόγηση πειστήριων, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έχοντας οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές αντικείμενων (τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές κ.α.), ταξιδιωτικών εγγράφων και χρήματων από κατοικίες και εξοχικά-τουριστικά καταλύματα.

Υπολογίζεται ότι συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων ανέρχεται στις 93.750 ευρώ.

Ο Αρκάς για την καταστροφή στον Σαρωνικό

Previous article

Θετικά τα αποτελέσματα των δράσεων ενάντια στο παρεμπόριο στην Πιερία

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο κλήρος πέφτει σε εμάς

Γράφει η Καντά Αναστασία Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας.  ΜΤΦΡ: ...

Όταν υπάρχει οργανωμένο κράτος

Γράφει η Ζωή Βελέντζα Η πρόσφατη απαγωγή των δύο εντεκάχρονων αγοριών στην Κύπρο, Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φιλίππου ...