ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά:» Όχι άλλα παιχνίδια της Κυβέρνησης με τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους.»

0

Με δεικτικό τρόπο σχολίασε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά, τις προωθούμενες από το Υπουργείο αλλαγές στην Παιδεία με επίσημη δήλωση της.

Συγκεκριμένα, η κα Γεννηματά δήλωσε:

» Όχι άλλα παιχνίδια της Κυβέρνησης με τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους. Αντί των υποσχέσεων για «κατάργηση» των Πανελλαδικών εξετάσεων, τώρα ο κ. Γαβρόγλου εισηγείται.. τον διπλασιασμό τους. Τέτοιες εισηγήσεις απορρίπτονται προκαταβολικά.»

Ταυτόχρονα, κατά την χθεσινή ημέρα  ο Τομέας  Παιδείας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.Κ.Γαβρόγλου, ότι με τις δηλώσεις του προσπαθεί να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα σοβαρά προβλήματα τόσο της παιδείας όσο και της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση παρουσιάζονται και οι 9 βασικές πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από τα ζητήματα της παιδείας. Αναλυτικότερα το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει:

  • Τον ανασχεδιασμό της γενικής και τεχνικής / επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε να εναρμονίζεται με τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.
  • Την ενίσχυση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με στόχο να οδηγεί σε πτυχίο με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τις δυνατότητες της οικονομίας ανά περιφέρεια.
  • Την αποδοχή του προτεινόμενου από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα αριθμού των φοιτητών που μπορούν να εισαχθούν και να εκπαιδευθούν σε αυτά.
  • Την μεταρρύθμιση του Γενικού λυκείου ώστε να ξεκινά από μαθήματα γενικής παιδείας και στην πορεία εξατομικεύεται στις επιλογές του μαθητή.
  • Εθνικό απολυτήριο, με ισχύ και αναγνώριση σε Ελλάδα και εξωτερικό, που να διαμορφώνεται με διαφοροποιημένα ποσοστά από όλες τις τάξεις του Λυκείου.
  • Εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο με τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας.
  • Συνεργασία με τα τριτοβάθμια ιδρύματα για τον καθορισμό των εξεταζόμενων μαθημάτων και των συντελεστών βαρύτητας ανά μάθημα.
  • Οι μαθητές να μπορούν να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε Τμήματα που τα ίδια μπορούν να θέτουν ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής που σχετίζονται με το Εθνικό Απολυτήριο.
  • Την περιοδική αξιολόγηση του ίδιου του εξεταστικού συστήματος και των παραμέτρων του.

Καυστικό σχόλιο Μητσοτάκη για τις επικείμενες αλλαγές στην παιδεία

Previous article

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση»

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Η Μάχη του Κιλκίς

Τοῦ  Δημήτρη Νατσιοῦ, Δασκάλου – Θεολόγου Σάν σήμερα  ξεκινοῦσε   ἡ μάχη τοῦ Κιλκίς…. «Ὅλα τά εἶχα προβλέψει, τά εἶχα σκεφθεῖ, ...