ΑΠΟΨΕΙΣ

Γονείς και κρυφό σχολειό

0
Της Ζωής Καρπετοπούλου
Είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα μου προκαλεί και δέος το γεγονός οτι τελικά η ιστορία του τόπου σου επαναλαμβάνεται με άλλους όρους. Και αυτό γιατί η αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας δεν επιχειρείται φανερά με καριοφίλια και κανόνια όπως παλιά, αλλά μέσω της γλώσσας, της θρησκείας και της ιστορίας. Γι’ αυτό το λόγο, τον τελευταίο καιρό ο ρόλος του γονέα έχει λάβει μια επαναστατική διάσταση: αυτή του “δασκάλου” στο σύγχρονο “κρυφό σχολειό”.
Τι παρακαταθήκη μπορεί ν’ αφήσει η νέα αυτή επανάσταση που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών;! Αν το εξετάσουμε σοβαρά, αποτελεί ίσως την πιο σημαντική και ουσιαστική προσπάθεια ανατροπής του μέλλοντος που έχουν προδιαγράψει άλλοι για μας.
Γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο κατηχητικό, τους μαθαίνουν αρχαία ελληνικά, παραδοσιακούς χορούς και τους μιλάνε για ήρωες που στέριωσαν αυτόν τον τόπο.
Και το αποτέλεσμα; Τα πρόσωπα των λιλειπούτειων μαθητών φωτίζονται, καθώς κατα περίεργο τρόπο αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα όλων αυτών και ειναι έτοιμοι να τα υπερασπιστούν με δυναμισμό. Έτσι χτίζεται σιγά σιγά η δική μας αυτοάμυνα. Έτσι βάζουν ένα λιθαράκι ενάντια στην προσπάθεια αποδόμησης του Ελληνισμού.
Θέλω να συγχαρώ όλους εκείνους τους γονείς που αγωνίζονται γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως επίσης κ τους άξιους εναπομείναντες δασκάλους στα σχολεία, που σε πείσμα των καιρών μεταλαμπαδεύουν τις ιστορικές τους γνώσεις για να προστατεύσουν τις νέες γενιές.

Τώρα και ελεύθερα ναρκωτικά!

Previous article

Επεκτείνουν αντί να κλείσουν την κορεσμένη Χωματερή της Φυλής

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου