ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Γραπτή δήλωση του Μεσούντ Μπαρζανί

0

Πρόεδρος Μεσούτ Μπαρζανί: Αυτό που πρέπει να γίνει, θα γίνει, να είστε σίγουροι

Ερμπίλ (Rûdaw) – Ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν Μεσούτ Μπαρζανί, σε γραπτή του ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, ζητά από τον κουρδικό λαό να μείνει ενωμένος και δίνει διαβεβαιώσεις ότι όσα έχει κερδίσει ο Κουρδικός λαός θα ξανακερδηθούν και θα εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στο Κουρδιστάν.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στη διάρκεια της Ιστορίας, το κουρδικό έθνος βρέθηκε υπό απειλές και καταπίεση και τα δικαιώματά του παραβιάσθηκαν. Στην ιστορία, το κουρδικό έθνος υπεραμύνθηκε της ταυτότητάς του, αντιμετώπισε γενοκτονία και σφαγές. Η τελευταία ήταν η βάρβαρη επίθεση των τρομοκρατών του ΙΚ στο Κουρδιστάν και η δέσμευση της γενοκτονίας των Κούρδων Γιεζιντί. Όμως, το κουρδικό έθνος πάντοτε ενεργούσε υπό το πρίσμα των ειρηνικών λύσεων και δεν επιδιώξαμε ποτέ τον πόλεμο. Αλλά περισσότερο, ο πόλεμος επιβλήθηκε σε εμάς και κάναμε όλες τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση, για την υπόστασή μας και για την επίτευξη των στόχων μας. Ο βασικός μας σκοπός ήταν πάντοτε η ασφάλεια και τα δικαιώματα του κουρδικού έθνους.  

Αγαπημένοι πολίτες,

Αυτό που συνέβη στην πόλη του Κιρκούκ ήταν το αποτέλεσμα μιας μονομερούς απόφασης μερικών προσώπων εντός των κόλπων ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος του Κουρδιστάν, η οποία τελικά οδήγησε στην απόσυρση των δυνάμεων των πεσμεργκά, όπως διαπιστώθηκε. Ως αποτέλεσμα  της απόσυρσης, η συνοριακή γραμμή μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης που υπήρχε πριν την έναρξη της επιχείρησης για τη Μοσούλη στις 17 Οκτωβρίου  2016 έγινε η βάση της της κατανόησης για τον μηχανισμό της ανάπτυξης των δυνάμεων του Ιράκ και της Κουρδικής Περιοχής. 

Διαβεβαιώνουμε τον λαό του Κουρδιστάν ότι κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και την ασφάλεια και την άνεση του λαού. 
Και τώρα, υπερασπιζόμαστε την προστασία της ενότητας και της συνύπαρξης του κουρδικού έθνους και των πολιτικών κομμάτων. Καλώ τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν την λεπτή κατάσταση του Κουρδιστάν και του Ιράκ με πατριωτική και εθνική υπευθυνότητα.   
Το ανθεκτικό κουρδικό έθνος, οι πιστοί και οι εθελοντές, οι γενναίοι πεσμεργκά, οι αξιότιμες οικογένειες των μαρτύρων, το αίμα που οι υιοί σας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν στο μονοπάτι της ελευθερίας του Κουρδιστάν, οι δυνατές φωνές που υψώσατε για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν που στείλατε σε όλα τα έθνη και στις χώρες του κόσμου δεν θα πάνε καθόλου χαμένες ούτε τώρα, ούτε ποτέ. 
Το κουρδικό έθνος με τη δύναμη των γενναίων, αργά ή γρήγορα, θα αγγίξει το δικαίωμά του και τον ιερό σκοπό. Σήμερα είναι η ημέρα πίστης στη δύναμη και την ενότητα του έθνους μας. 

Πηγή: infognomonpolitics

 

Αφιέρωμα της Ρωσικής κρατικής τηλεόρασης για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Previous article

Στην Πορτογαλία οι πολιτικοί δείχνουν ευθιξία. Στην Ελλάδα;

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου