ΑΠΟΨΕΙΣ

Σήμερα, η Ελληνική Δημοκρατία έγινε Ελλαδική

0

13 Σεπτεμβρίου 1922

            Η καταστροφή της Σμύρνης βάζει την ταφόπλακα στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής ολοκληρώνεται. Όμως, πριν μπουν οι Τσέτες στην Σμύρνη, οι Έλληνες είχαν φθάσει έξω από την Άγκυρα. Πολεμήσαμε και χάσαμε.

20 Ιουλίου 1974

            Ο Αττίλας κόβει στα δύο την Κύπρο, σκοτώνοντας και βιάζοντας και βάζει την σημαία του στον Πενταδάκτυλο για να μην το ξεχάσουμε ποτέ. Όμως, προτού φθάσουν οι Τούρκοι στην Λουρουτζίνα, πέρασαν πάνω από τα κορμιά του Κουρούπη, του Καλμπουρτζή, του Σταυριανάκου και εκατοντάδων Ελλαδιτών και Κυπρίων. Πολεμήσαμε, έστω και αποσπασματικά, και χάσαμε.

17 Ιουνίου 2018

            Σήμερα, το ελληνικό κράτος παρέδωσε την ψυχή του. Απαρνήθηκε τον λόγο ύπαρξής του. Οικειοθελώς. Χωρίς να πέσει τουφεκιά. Χωρίς καν λάβει ανταλλάγματα. Αλλά ποιο αντάλλαγμα θα αντιστάθμιζε την απεμπόληση της Μακεδονίας?

Σήμερα μας αποκήρυξε ο Αλέξανδρος. Εκείνος μας αποκληρώνει, δεν τον εγκαταλείπουμε εμείς. Κανέναν εξ ημών δεν θα ανεχόταν δίπλα του. Γιατί σήμερα το εθνικό κράτος των Ελλήνων έπαψε να υπάρχει. Στη θέση του εγκαθίσταται και εγγράφως ένα ανεθνικό κράτος. Το αποφασίσαμε μόνοι μας και παραδώσαμε τα κλειδιά.

Σήμερα, το πνεύμα της Εθνεγερσίας του ’21 μεταβάλλεται. Η θέληση των Ελλήνων για ανεξαρτησία και ελευθερία, υπό την ρήση του Κολοκοτρώνη «Πρώτα υπέρ πίστεως κι έπειτα υπέρ πατρίδος» αλλάζει. Σήμερα πάψαμε να θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι ως Έλληνες. Μας αρκεί πλέον και επισήμως να ζούμε ως πολίτες ενός κοσμικού κράτους χωρίς εθνικό περιεχόμενο. Αρκεί το πολίτευμά μας να είναι κοινοβουλευτικό, η κοινωνία μας πολυπολιτισμική και η πίστη μας απούσα. Το κράτος που έφτιαξαν οι Βαυαροί του Όθωνα πάνω στο αίμα του Καποδίστρια μας ξεγέλασε. Το περάσαμε για ρωμέικο. Κάναμε λάθος.

Από σήμερα, όσοι Έλληνες απέμειναν, θα πρέπει να έχουν σκοπό ξανά την απελευθέρωση. Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να ελευθερώσουν οι Έλληνες είναι το μυαλό τους. Πρώτα θα φύγει ο ραγιάς από μέσα μας και μετά από την πατρίδα μας.

Ας μην χαίρονται οι προδότες. Δεν τελειώσαμε.

 

Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ’ ντο από τον νου σου.

(από επιστολή του Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ)

Έλληνες πολιτικοί, οι σύγχρονοι Εφιάλτες της πατρίδας μας

Previous article

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρατείνει τις κυρώσεις εναντίον της Κριμαίας για επιπλέον 12 μήνες

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου