ΑΠΟΨΕΙΣ

Η έλλειψη κρίσης του λαού, ανέδειξε στην εξουσία τον χειρότερο

0

Της Συμεώνας Χατζίρη

 

“Ακρισία δήμου τον χείριστον εις αρχήν προΐστατο.”

μτφρ: η έλλειψη κρίσης του λαού, ανέδειξε στην εξουσία τον χειρότερο – Μέγας Βασίλειος, 330-379

 

Γκρινιάζεις; Γιατί γκρινιάζεις; Χρωστάς;  Ποιος δανείστηκε; Βρίζεις τους 300 της βουλής; Ποιος τους ψήφισε;

Συμπατριώτη μου Έλληνα,

Πάλι με απογοητεύεις. Σε ακούω παντού να τους βρίζεις, να λες πως οι πολιτικοί σου δεν είναι ανάλογοι των περιστάσεων, φωνάζεις πως σε ρίξανε στη φτώχεια.

Πριν τα πεις όλα αυτά όμως σκέψου πως εσύ τους ψήφισες.

Τους ψήφισες για  να βάλουν την «Κουμπάρα» σου στο δημόσιο, τους «σταύρωσες» όταν ήθελες να φέρουν τον γιο σου στο κοντινότερο στρατόπεδο, τους ψήφισες όταν ο ξάδελφος σου κατέβηκε υποψήφιος με την παράταξη ή το κόμμα τους.

Δεν έχει σημασία το χρώμα της παράταξης η του συνδυασμού. Δεν με ενδιαφέρει καν. Με ενδιαφέρει που για κάθε βολεμένη σου ξαδέρφη αναγκάζομαι να χάνω τους φίλους μου στο εξωτερικό επειδή δεν βρίσκουν δουλειά. Με ενδιαφέρει που εγώ και οι φίλοι μου πρέπει να κάνουμε δυο και τρεις δουλειές για να βγάλουμε ένα σωστό μηνιάτικο. Με ενδιαφέρει που πρέπει να συνεννοούμαι με ασυνεννόητους στις δημοσιές υπηρεσίες. Με ενδιαφέρει που η μητέρα μου έχει πτυχίο ΑΕΙ, μιλάει πέντε γλώσσες και δουλεύει στη λαϊκή για να βολευτεί ο μπατζανάκης σου. Με ενοχλεί που ο παππούς μου πήρε μειωμένη σύνταξη για να πάρεις ένα ψεύτικο επίδομα αναπηρίας.

Αυτό που με ενδιαφέρει όμως περισσότερο είναι πως εσύ τους επέλεξες χρόνια πριν.

Δημιούργησες μια ψεύτικη  «πολιτική κρίση» για να ικανοποιήσεις τις ποταπές επιθυμίες των οικιών και του εαυτού σου,  δημιούργησες μια ψεύτικη εικόνα του ποιος είσαι και χρεώθηκες μέχρι το λαιμό. Έφτιαξες μια βουλή με «φατριώτες» και όχι πατριώτες. Είσαι η αίτια που το παιδί σου δεν βρίσκει δουλειά και ξέρεις γιατί;

Εσύ τους ψήφισες, εσύ έγραψες την ιστορία σου εδώ και πολλά χρόνια πριν. Όχι πέρσι, ούτε πρόπερσι και ας είναι κυριολεκτικά άχρηστη και η «πρώτη φορά αριστερά» που λες πως σε ξεγέλασε.

Αλλά ξέρεις γιατί σε κορόιδεψε; Γιατί δεν είχες ποτέ σωστά κριτήρια για την ψήφο σου. Γιατί σε κορόιδεψε; Γιατί έφτιαξες μια δημοκρατία από επαναπαυμένους αμόρφωτους ή μορφωμένους, ακόρεστους, διεφθαρμένους ανθρώπους που ήθελες να τους μοιάσεις ή τους έμοιαζες ήδη, υποσυνείδητα και μη.

Τώρα όμως ξέρεις Έλληνα, το όπλο σου είναι η ψήφος σου και η σφαίρα σου η δημοκρατία. Σταμάτα να επαναλαμβάνεις τα ιδία λάθη, γιατί εσύ θα επωμιστείς και τις συνέπειες τους, όχι οι πολιτικοί σου. Μην τους αφήνεις να γράφουν άλλο αυτοί την ιστορία σου, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.

Γίνε δυνατός.

Γίνε η φωνή.

Γίνε εσύ!

Τελειωμένο κατά 95% το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε

Previous article

Επεισόδια με μετανάστες σε Λέσβο και Χίο: Έκαναν πλιάτσικο σε θερμοκήπιο

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου