ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποβαθμίζει τον θεσμό των σχολικών συμβούλων

0

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) πραγματοποίησε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, η κα Κεραμέως επέκρινε τον κυβερνητικό συνασπισμό για συστηματική υποβάθμιση του θεσμού των σχολικών συμβούλων κατά τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και για τους γενικότερους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας στους τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η βουλευτής επισήμανε ότι κεντρικοί πυλώνες του προγράμματός της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία είναι η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση κάθε πτυχής του εκπαιδευτικού έργου, ενώ τόνισε στις προθέσεις του κόμματος είναι η αναβάθμιση του θεσμού των σχολικών συμβούλων και η βέλτιστη αξιοποίηση τους.

Αναλυτικότερα η δήλωση της κυρίας Κεραμέως:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα, τα οποία απασχολούν τους σχολικούς συμβούλους, με έμφαση στη συστηματική υποβάθμιση που υφίσταται ο θεσμός τα τελευταία 2,5 χρόνια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν συνολικά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως η ελλιπής χρηματοδότηση, αλλά και οι παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) εξέφρασαν την αγωνία τους ως προς τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το μέλλον του θεσμού των σχολικών συμβούλων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει σταθεί στο πλευρό των σχολικών συμβούλων, το τελευταίο αυτό διάστημα, τόσο με παρεμβάσεις από βήματος Βουλής, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κεντρικοί πυλώνες του προγράμματός μας για την Παιδεία είναι η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση κάθε πτυχής του εκπαιδευτικού έργου, δηλαδή βασικές αρμοδιότητες των σχολικών συμβούλων. Στις προθέσεις μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού και η βέλτιστη αξιοποίηση των προσοντούχων αυτών στελεχών της εκπαίδευσης»

Συγχαρητήρια επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ για την νίκη της

Previous article

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Η Μάχη του Κιλκίς

Τοῦ  Δημήτρη Νατσιοῦ, Δασκάλου – Θεολόγου Σάν σήμερα  ξεκινοῦσε   ἡ μάχη τοῦ Κιλκίς…. «Ὅλα τά εἶχα προβλέψει, τά εἶχα σκεφθεῖ, ...