ΚΟΣΜΟΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

“Holy Defence”: Η Hezbollah παρουσιάζει το καινούριο της βιντεοπαιχνίδι

0

Η πανίσχυρη λιβανέζικη, σιιτική τρομοκρατική οργάνωση, μετά τα βιντεοπαιχνίδια “Kuds Kids”, “Special Force I” και “Special Force II” παρουσιάζει το καινούριο της video game “Holy Defence” (Ιερή Άμυνα),  το οποίο αναπαριστά μάχες στη Συρία και τον Λίβανο.

Ηρωική μουσική, πυροβολισμοί και οδομαχίες: Η «Ιερή Άμυνα» έχει όλα τα συστατικά ενός παραδοσιακού πρώτου προσώπου shooter παιχνιδιού εκτός από ένα. Ο παίκτης θα χειρίζεται τον Ahmad, ο οποίος είναι ένας μαχητής της Hezbollah, που έχει αποστολή να νικήσει τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε Λίβανο και Συρία. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αποθεώσει την στρατιωτική παρέμβαση της Hezbollah στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ο οποίος μαίνεται από το έτος του 2013.

Η παρουσίαση του παιχνιδιού έγινε την Τετάρτη σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Τα νότια προάστια θεωρούνται ως σφηκοφωλιά της σιιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την παρουσίαση, ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει την αναπαράσταση κομβικών μαχών που έδωσαν οι σιίτες της λιβανέζικης οργάνωσης εναντίον σουνιτικών παραστρατιωτικών ομάδων.

Δεκάδες αντίγραφα σε DVD του παιχνιδιού “Holy Defence” διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. «Προστασία της Πατρίδας και των Ιερών» ήταν ο τίτλος που αναγραφόταν πάνω στα DVD.

«Δεν πρόκειται περί ενός απλού video game, αλλά για το μέσον με το οποίο θα αντιμετωπιστεί η βίαιη κουλτούρα, η οποία έχει εισβάλλει στις αγορές μας μέσω βιντεοπαιχνιδιών που χαρακτηρίζονται από την έλλειψη συναισθήματος» αποτελεί την περιγραφή του παιχνιδιού, στο πίσω μέρος του DVD, η οποία ξεκάθαρα αναφέρεται στα video games παραγωγής των Η.Π.Α.

«Έχουν το Call of Duty, το Counter Strike, το Delta Force…Όμως, το δικό μας παιχνίδι είναι διαφορετικό, διότι βασίζεται σε πραγματικές μάχες» λέει ο δημιουργός του, Hassan Allam, ο οποίος μας πληροφορεί ότι οι σκηνές των μαχών δημιουργήθηκαν με ακριβή αναπαράσταση από  φωτογραφίες των τοποθεσιών στις οποίες διεξήχθησαν οι συγκεκριμένες μάχες σε Λίβανο και Συρία. Η ανάπτυξη του video game διήρκεσε δύο χρόνια. Μέσα σε αυτό το  χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνονται έξι μήνες ενδελεχούς έρευνας.

Το παιχνίδι, αν και έχει σχεδιαστεί να τρέχει σε περιβάλλον Windows, αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε Android smartphones τον επόμενο μήνα. Η «Ιερή Άμυνα» θα διατίθεται στον Λίβανο σε δύο σημεία πώλησης, Dar el-Manar και Dar el-Maaref στην τιμή των πέντε δολαρίων. Οι παραγωγοί του παιχνιδιού σκοπεύουν να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα του βιντεοπαιχνιδιού σε όλη τη χώρα και παράλληλα να προστεθούν στις επιλογές γλώσσας η αγγλική και η περσική.

Παρόλα αυτά, προβλέπεται πως θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει η δυνατότητα κατεβάσματος του “Holy Defence” από το διαδίκτυο, διότι οι Η.Π.Α. θεωρούν την Hezbollah ως τρομοκρατική οργάνωση και ως εκ τούτου έχουν επιβάλλει μια σειρά κυρώσεων που έχουν σκοπό να την  πλήξουν οικονομικά.

Όμως, πρόκειται απλά για άλλο ένα παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου;

«Είναι κάλεσμα στο νεανικό κοινό της οργάνωσης που έχει ως σκοπό να το κάνει να μιμηθεί νοητικά τα δρώμενα του παιχνιδιού και να νιώσει την υπερηφάνεια που προκύπτει από τη συμμετοχή του στην μάχη» μας πληροφορεί ο καθηγητής κοινωνιολογίας Waddah Charara και ειδικός σε θέματα που αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση Hezbollah.

Πηγή: www.middleeasteye.net

 

Η Αφόρητη Ελαφρότητα του Οζερσάϊ και το Διεθνές Δίκαιο

Previous article

Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου ανεβάζει «χαμογελαστή» σέλφι με τον Πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προειδοποιούν τη Μ. Βρετανία για τον ύπουλο ρόλο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν όλες τις ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών και να αποσύρουν τους πράκτορές ...