ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Η κατάσταση στη Συρία εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρωπότητα

0

(Φωτο: MESOP)

Η τελευταία επίθεση με χημικά στη Συρία έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πόλη Ντούμα, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Γούτα και είναι ένα σουννιτικό προπύργιο. Από την επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους 60 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 1.000, σύμφωνα με οργάνωση παροχής ιατρικής βοήθειας στη Συρία.

Για την επίθεση αυτή σύσσωμη η Δύση κατηγόρησε το καθεστώς του Άσσαντ και τις χώρες που το στηρίζουν, ήτοι Ρωσία, Ιράν και Τουρκία. Το καθεστώς και οι υποστηρίκτριές του χώρες αποκρούουν τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Οι εκατέρωθεν διπλωματικές αντεγκλήσεις έχουν κλιμακωθεί 10 ημέρες μετά, με την αποφασιστική μάχη να δίνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες και να μην αναδεικνύει νικητή.

Οι ΗΠΑ που είχαν προειδοποιήσει και στο παρελθόν ότι δεν θα ανεχθούν νέα επίθεση με χημικά προετοιμάζονται, από κοινού με τους συμμάχους τους, να δώσουν απάντηση με πλήγματα σε στόχους στη Συρία. Η Ρωσία με τη σειρά της απείλησε ξεκάθαρα ότι εάν επιχειρηθεί τέτοια ενέργεια από πλευράς ΗΠΑ η απάντηση που θα δοθεί θα είναι ισχυρή και δυσάρεστη.

Μέσα σε αυτό το κυριολεκτικά πολεμικό κλίμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπασάρ αλ Άσσαντ φυγαδεύθηκε από το προεδρικό μέγαρο, υπό την αιγίδα ρωσικής αποστολής, για να αποφευχθεί τραυματισμός του ή κάτι χειρότερο από τα επικείμενα, όπως όλα δείχνουν, πλήγματα των δυτικών.  

Ο πλανήτης είναι στην κόψη του ξυραφιού…

 

Πάει τελείωσε, ο Ελληνισμός αυτοκτονεί – «Με ψήφο Ελλάδας αντιπρόεδρος σε Οργανισμό εκπρ.κατεχομένων»

Previous article

Αποχαρακτηρίστηκε έγγραφο της CIA για το Σκοπιανό – Σε ρόλο ενορχηστρωτή η Άγκυρα

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου