ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατέστειλε ένοπλη εξέγερση μελών της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς στο Καράκας

0

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ισχυρίζεται πως την Τρίτη κατέστειλε ένοπλη εξέγερση στην οποία πρωτοστάτησαν τριάντα μέλη της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς (ΜΕΦ) στο Καράκας. Διάφοροι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης φίλα προσκείμενοι στην αντιπολίτευση ανέβασαν κάποια βίντεο τα οποία έδειχναν νέους άνδρες, οι οποίοι φορούσαν στρατιωτικές στολές, να κραδαίνουν τα όπλα τους και να καλούν τους πολίτες της Βενεζουέλας σε επανάσταση εναντίον της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο το οποίο ανέβηκε στο Twitter, ένας άνδρας που φορούσε στολή της ΜΕΦ είπε πως αυτός και οι ένοπλοι σύντροφοί του μιλούν «εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας». Μετά, κάλεσε τους πολίτες να «πάρουν τους δρόμους» και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Νωρίς την Τρίτη, αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας του Λαού της Βενεζουέλας είπαν πως αξιωματικοί πραξικοπηματίες έκαναν έφοδο σε κέντρο διοίκησης της ΜΕΦ στην Petare που είναι μια γειτονιά στο βορειοδυτικό Καράκας, ακινητοποίησαν τους φρουρούς και έκλεψαν αρκετά όπλα. Εν συνεχεία, οι πραξικοπηματίες κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Cotiza η οποία βρίσκεται δίπλα στο Petare και θεωρείται προπύργιο αντικυβερνητικών.

Αργά τη Δευτέρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν την εμφάνισή τους διάφορα βίντεο τα οποία έδειχναν άνδρες νεαρής ηλικίας να συμπλέκονται στην Cotiza με δυνάμεις καταστολής οι οποίες χρησιμοποιούσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές είχαν φτιάξει αυτοσχέδια οδοφράγματα από αυτοκίνητα, κάδους σκουπιδιών και άλλα ογκώδη αντικείμενα. Παρόλα αυτά, δεν ακούστηκαν ανταλλαγές πυροβολισμών.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η εξέγερση είχε κιόλας κατασταλεί και όπως φάνηκε κάποιοι από τους πραξικοπηματίες της ΜΕΦ εξουδετερώθηκαν ενώ άλλοι διέφυγαν και κρύβονται. Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται πως και οι εικοσιεπτά πραξικοπηματίες συνελήφθησαν ζωντανοί αλλά δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες της σύλληψής τους. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν παραδόθηκαν οικειοθελώς ή αν συνελήφθησαν βιαίως.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας του Λαού είπαν πως όλα τα κλεμμένα όπλα επεστράφησαν στο κέντρο διοίκησης της ΜΕΦ και ισχυρίστηκαν πως οι πραξικοπηματίες αντιπροσωπεύουν τα σκοτεινά συμφέροντα της άκρας δεξιάς.

 

Πηγή: www.intelnews.org

Ας σπάσει και το τελευταίο ταμπού: «η βουλή δεν είναι των Ελλήνων αλλά των προδοτών»

Previous article

Πώς η συμφωνία των Πρεσπών, κατέστησε τη χώρα μας Σοβιετία

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προειδοποιούν τη Μ. Βρετανία για τον ύπουλο ρόλο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν όλες τις ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών και να αποσύρουν τους πράκτορές ...