ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία ακολουθεί μονοπάτι προστατευτισμού, αυξάνοντας τους φόρους κατά την εισαγωγή εν μέσω κρίσης

0

Η Τουρκία την Τρίτη έκανε την εισαγωγή ενός ευρέος φάσματος βιομηχανικών αγαθών, από αυτοκίνητα έως ηλεκτρονικά, πιο δαπανηρή έτσι ώστε να προστατεύσει την τοπική παραγωγή από τον ανταγωνισμό καθώς η οικονομία υποκύπτει στο ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση επέβαλε πρόσθετους φόρους μεταξύ 2,3% και 45% σε προϊόντα η ποικιλία των οποίων εκτείνεται από χημικά και χαρτί έως μηχανήματα. Αυτό θα ισχύσει από τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο μιας από τις σοβαρότερες υφέσεις στον αναπτυσσόμενο κόσμο, η Τουρκία αντετέθη στην πλήρη νέκρωση των οικονομικών της δραστηριοτήτων, ακόμη και τώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Η Τουρκία μόλις χθες είχε 90.980 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.140 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό.

Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να προστατεύσει τη βιομηχανική της παραγωγή από τις εισαγωγές, καθώς παλεύει με τον έντονο ανταγωνισμό και μια συρρικνούμενη πελατεία, τη στιγμή που η πανδημία απομυζεί τη ζήτηση. Ορισμένα άλλα είδη που καλύπτονται από τους προαναφερθέντες φόρους περιλαμβάνουν πλαστικά, καλλυντικά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ξύλο, γυαλί, έπιπλα, παπούτσια και μαγειρικά σκεύη.

www.bloomberg.com

80χρονος συνελήφθη επειδή έκανε like σε ανάρτηση, η οποία επέκρινε τον Ερντογάν, στο facebook

Previous article

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. σκέφτεται να παύσει την ανταλλαγή πληροφοριών με χώρες όπου η ομοφυλοφιλία ποινικοποιείται

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προειδοποιούν τη Μ. Βρετανία για τον ύπουλο ρόλο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν όλες τις ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών και να αποσύρουν τους πράκτορές ...