ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία παρακαλάει τον Οτζαλάν!

0

Του Κυριάκου Μανιάτη

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (ΤΕΔ) στο πλαίσιο της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” και μετά από 58 ημέρες υλοποίησης αυτής της επιχείρησης, σε συνεργασία με οργανώσεις τζιχαντιστών, κατέλαβαν σχεδόν τα 2/3 του κουρδικού καντονιού του Αφρίν στη βόρεια Συρία.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξαν δύο παράγοντες: ο πρώτος ήταν η καταλυτική συνδρομή της Μόσχας στην τουρκική εισβολή δια της διατήρησης ανοιχτού του εναερίου χώρου πάνω από το καντόνι και ο δεύτερος ήταν η ληφθείσα από τους Κούρδους απόφαση να μην αντισταθούν για να σώσουν τις περιουσίες και την περιοχή τους από την πλήρη καταστροφή. Το τελευταίο δεν σημαίνει κατ’ ουδένα τρόπο ότι οι Κούρδοι θα ανεχθούν την παράνομη εισβολή και την αποικιοποίηση της περιοχής τους από μετανάστες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία και τους οποίους η τελευταία εργαλειοποιεί. Αντιθέτως, ανακοινώθηκε την ημέρα που οι φιλοτουρκικές δυνάμεις εισέρχονταν στην πόλη του Αφρίν ότι η Αντίσταση θα συνεχιστεί και χωρίς έλεος.

Ήδη, μέχρι σήμερα οι ΤΕΔ και οι μισθοφόροι τους έχουν καταβάλει βαρύ φόρο αίματος από διάφορες ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει οι δυνάμεις του YPG.

Φαίνεται όμως ότι η αποτελεσματικότητα των αγωνιστών του YPG είναι τέτοια και επιδρά στο ηθικό των εισβολέων τόσο πολύ που η Άγκυρα αναγκάσθηκε να πιέσει τον κρατούμενο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν για να σταματήσει την αντίσταση στο Αφρίν.

Σύμφωνα με αναφορές ενός αξιωματούχου της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) του Μουσταφά Καρασού οι τουρκικές αρχές αφαίρεσαν από το κελί του Κούρδου ηγέτη την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που εκείνος διέθετε, καθώς επίσης του χειροτέρεψαν τις συνθήκες κράτησης. Ο ένας εκ των ιδρυτών του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν μάλιστα δήλωσε πως τον Οτζαλάν επισκέφθηκε αντιπροσωπεία για να του ζητήσει να διατάξει την παύση της Αντίστασης, χωρίς όμως επιτυχία.

 

Ο μόνιμος πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος και η βέβαιη κλιμάκωσή του

Previous article

«Πολεμικό συμβούλιο» την περασμένη Τρίτη στο Πεντάγωνο

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου