ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία συλλαμβάνει δικηγόρο της γερμανικής πρεσβείας με την κατηγορία της κατασκοπείας

0

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν για κατασκοπεία δικηγόρο ο οποίος δουλεύει για την γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα, κάτι το οποίο επιδεινώνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών-μελών του Ν.Α.Τ.Ο. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο ανέφερε τη σύλληψη δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δικηγόρου, αλλά μας πληροφορεί πως πρόκειται για Τούρκο πολίτη του οποίου η σύλληψη έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο.

Το γερμανικό περιοδικό είπε πως ο δικηγόρος είχε προσληφθεί από την γερμανική πρεσβεία με σκοπό να παρέχει πληροφορίες για Τούρκους πολίτες οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο στη Γερμανία. Οι γερμανικές αρχές έδιναν συχνά στον δικηγόρο πληροφορίες οι οποίες τον βοηθούσαν στην ταυτοποίηση των αιτούντων ασύλου. Κατόπιν, εκείνος επιβεβαίωνε με τις τουρκικές αρχές αν οι αιτούντες έχουν λευκό ποινικό μητρώο ή αν είναι καταζητούμενοι για κάποιο ποινικό αδίκημα. Εν συνεχεία, η γερμανική πρεσβεία προωθούσε τις πληροφορίες που είχε συλλέξει ο δικηγόρος στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF), η οποία ενέκρινε ή απέρριπτε τις αιτήσεις ασύλου.

Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν, πως η MIT έχει κατασχέσει πληροφορίες ταυτοποίησης τουλάχιστον πενήντα Τούρκων πολιτών οι οποίοι έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο στη Γερμανία. Κάποιοι από τους αιτούντες φέρονται να είναι Κούρδοι, ενώ κάποιοι άλλοι είναι υποτιθέμενοι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας περιγράφει τη σύλληψη του δικηγόρου ως «ακατανόητη» και προειδοποιεί τους συγκεκριμένους αιτούντες ασύλου πως βρίσκονται σε κίνδυνο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, Γερμανοί διπλωμάτες και πιο συγκεκριμένα ο έμπειρος βετεράνος Martin Erdman, εμπλέκονται σε διάλογο υψηλού επιπέδου με την τουρκική κυβέρνηση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απελευθέρωση του δικηγόρου.

Πηγή: https://intelnews.org

Επιχείρηση «YAYTSO»… Το σχέδιο των Σοβιετικών για θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο που έμεινε στο συρτάρι

Previous article

Ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Amuda της Συρίας για να «προστατεύσουν» τους Κούρδους από την Τουρκία.

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προειδοποιούν τη Μ. Βρετανία για τον ύπουλο ρόλο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν όλες τις ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών και να αποσύρουν τους πράκτορές ...