ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός στρατηγός θέλει να «τρίψει στα μούτρα» της Δύσης αποδείξεις συνεργασίας των Η.Π.Α. με την τρομοκρατική οργάνωση DAESH

0

Ο υποστράτηγος Qassem Soleimani, ανώτατος διοικητής της «Δύναμης Quds», η οποία είναι η μονάδα των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν που μάχεται εναντίον του DAESH στην Συρία, έχει προμηθεύσει το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας του με έγγραφα φωτιά τα οποία αποδεικνύουν, χωρίς να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας, την συνεργασία των Η.Π.Α. με την τρομοκρατική οργάνωση DAESH.

Ο Hossein Amir-Abdollahian, ειδικός σύμβουλος σε θέματα διεθνών σχέσεων του προέδρου του ιρανικού κοινοβουλίου, ανέφερε πως σε σύσκεψη που είχε με τον Qassem Suleimani παρέλαβε ανά χείρας τις εν λόγω αποδείξεις την περίοδο που δούλευε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Μου παρέδωσε τα έγγραφα και μου είπε να τα τρίψω στα μούτρα της Δύσης και των Ηνωμένων Εθνών» προσέθεσε ο Amir-Abdollahian.

«Βάλε τα έγγραφα στο τραπέζι και πες στους Αμερικανούς πως ξέρουμε πια τι σκαρώνουν» έφτασε στο σημείο να πει ο Soleimani στον Ιρανό Yπουργό Eξωτερικών, Mohammad Javad Zarif, σύμφωνα με μαρτυρία του Hossein Amir-Abdollahian.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα περιέχουν λεπτομερείς και ακριβείς πληροφορίες για την συνωμοτική συνεργασία των Η.Π.Α. με τους τρομοκράτες. «Ένα αμερικανικό αεροσκάφος Α330 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μοσούλης. Αποβιβάστηκαν στρατηγοί των Η.Π.Α. και ξεφορτώθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός. Οι Αμερικανοί στρατηγοί μίλησαν με αρχηγούς του DAESH της Μοσούλης. Τρεις ώρες και εικοσιτρία λεπτά διήρκεσε η συνάντηση, μετά το τέλος της οποίας, οι στρατηγοί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και έφυγαν. Τι περιείχε το φορτίο που παρέδωσαν οι Η.Π.Α. στους τρομοκράτες; Προφανώς, όπλα και αναγκαίο υλικό για τα οποία είχε γίνει συμφωνία.» είναι ένα παράδειγμα το οποίο ανέφερε ο Amir-Abdollahian.

Επίσης, ο Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε παλαιότερες αναφορές για αμερικανικά ελικόπτερα τα οποία χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού σε ανώτατους διοικητές του DAESH ή για την απομάκρυνσή τους από τοποθεσίες στις οποίες κρατούνταν κατόπιν συλλήψεώς τους. «Μετά από καιρό βρήκαμε πως οι Η.Π.Α. αφού είχαν ελευθερώσει διοικητές του DAESH, άλλους είχαν μεταφέρει σε περιοχές του βορείου Αφγανιστάν ενώ ορισμένους στην Λιβύη και στην νότια Υεμένη.»

Σύριοι, Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι, έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει τις Η.Π.Α. για σκιώδεις συμφωνίες με ομάδες Σύριων τζιχαντιστών, τους τελευταίους μήνες, κατηγορώντας τους Αμερικανούς για επιχειρήσεις απελευθέρωσης διοικητών του DAESH ,σε Συρία και Ιράκ, και μεταφοράς τους σε άλλες περιοχές καθώς και για εκπαίδευση πρώην τζιχαντιστών σε στρατόπεδο προσφύγων στην πόλη Al-Hasakah της βορειοανατολικής Συρίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Hamid Karzai ισχυρίστηκε, πως η Washington χρησιμοποίησε τον DAESH ως μέσον για να επιδιώξει διάφορους στόχους της στην ευρύτερη περιοχή.

 

Πηγή: www.sputniknews.com

 

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Αγκυρα: Αν χρειαστεί, ξέρουμε να είμαστε και απέναντι

Previous article

Το Ιράν ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται αξιωματικός του FBI

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...