ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Κούνεβα: »Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η καθημερινότητα των εργατικών ατυχημάτων δείχνει ότι φέτος θα καταγραφεί θλιβερό ρεκόρ

0

Τον έντονο προβληματισμό της, για την διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων που πλέον έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα σε επίσημη δήλωση της.

Συγκεκριμένα, η κ.Κούνεβα καταδεικνύει, ως κύριο παράγοντα για την δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στην χώρα μας, την επέκταση των εργολαβιών και την εργοδοτική αδιαφορία. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αυστηροποίηση του σχετικού με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία νομοθετικού πλαισίου.

Πιο αναλυτικά η ευρωβουλευτής δήλωσε:

«Η στατιστική του θανάτου σε ώρα εργασίας σημαίνει συναγερμό. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η καθημερινότητα των εργατικών δυστυχημάτων το τελευταίο δίμηνο δείχνει ότι φέτος θα καταγραφεί θλιβερό ρεκόρ. Είναι φανερό ότι η απορρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και η υψηλή ανεργία έχουν γίνει σύμμαχοι της εργοδοτικής αδιαφορίας και της παραβίασης των βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Όμως, οι τραγικοί θάνατοι δυο νέων εργαζόμενων στις Σκουριές της Χαλκιδικής και στο Ορυχείο Καρδιάς στην Πτολεμαΐδα τα τελευταία 24ωρα μας υπενθυμίζουν κάτι ξεχωριστό: ότι το σύστημα των εργολαβιών εξακολουθεί να σκοτώνει εν ψυχρώ. Γιατί το χαμηλό κόστος που υπόσχονται σημαίνει πολύ απλά πλήρη αγνόηση των μέτρων ασφαλείας και τα «ατυχήματα» είναι αληθινά εγκλήματα.
Πολύ σωστά η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα καταπολέμησης της απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας, με το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή. Τώρα, απαιτείται το επόμενο βήμα: ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να πάψουν να κρύβονται οι «εργοδότες» πίσω από τους «εργολάβους» κι ένα αληθινά αμείλικτο σύστημα ελέγχου των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση»

Previous article

Πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για 10.000 μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55-67 ετών

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Η Μάχη του Κιλκίς

Τοῦ  Δημήτρη Νατσιοῦ, Δασκάλου – Θεολόγου Σάν σήμερα  ξεκινοῦσε   ἡ μάχη τοῦ Κιλκίς…. «Ὅλα τά εἶχα προβλέψει, τά εἶχα σκεφθεῖ, ...