ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση»

0

Συνάντηση με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και συγκεκριμένα της ΓΣΕΕ, του Σ.Ε.Β., της ΕΣΕΕ,της ΓΣΕΒΕ και του ΣΕΤΕ, είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο κ.Μητσοτάκης δεν δίστασε να δηλώσει στους εκπροσώπους των κονωνικών εταίρων ότι: «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62».

Όσον αφορά το πρόβλημα της ανεργίας και των χαμηλών μισθών ο Προεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως”η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις”, άσκησε κριτική στη  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αυξανόμενη διάδοση των ελαστικών μορφών απασχόλησης  και την εμφάνιση μισθών 360 ευρώ, οι οποίοι είναι αναντίστοιχοι των προσόντων του ελληνικού εργατικού δυναμικού.

Τέλος ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε στους κοινωνικούς εταίρους τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Αναλυτικότερα προτείνει:

  • Την μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα και να μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες.
  • Μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.
  • Την βαθιά μετάλλαξη του Κράτους, ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
  • Την ριζική μεταρρύθμιση των μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών.
  • Την βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας.
  • Την αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
  • Την επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  • Την βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.

 

Φ. Γεννηματά:” Όχι άλλα παιχνίδια της Κυβέρνησης με τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους.”

Previous article

Κ. Κούνεβα: ”Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η καθημερινότητα των εργατικών ατυχημάτων δείχνει ότι φέτος θα καταγραφεί θλιβερό ρεκόρ

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...