ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Μέσα σε λάσπες και σκουπίδια μένουν οι πρόσφυγες στο hotspot στη Μόρια (βίντεο)

0

Αφόρητη κατάσταση

Η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση

Τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο hotspot στη Μόρια αποτυπώνουν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Με βάση τα στοιχεία, πάνω από 8.000 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο νησί. Στη Μόρια οι διαμένοντες ξεπερνούν περίπου τέσσερις φορές τη δυναμικότητα του χώρου.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter δημοσιογράφος της DW από το εσωτερικό του hotspot, μικρά παιδιά και βρέφη ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια και λάσπες.

Την ίδια ώρα, η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν την καθημερινότητα όσων μένουν εκεί απάνθρωπη. Πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές και κάτω από ακατάλληλες συνθήκες. Όπως δείχνει βίντεο του Vocal Europe, οι διαμένοντες δεν έχουν καν κατάλληλα υποδήματα.

Στην ενδοχώρα 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο

Για την αποσυμφόρηση των εγκαταστάσεων, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν από τη Λέσβο για δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν κριθεί ευάλωτες.

Τις επόμενες ημέρες, οι αναχωρήσεις αναμένεται να ενταθούν.

Υπό αναμόρφωση η νομοθεσία για το άσυλο

Για την αποσυμφόρηση των hotspots, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει προαναγγείλει την αναμόρφωση της νομοθεσίας για το άσυλο. Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς καθημερινά προστίθενται νέες αφίξεις, χωρίς παράλληλα να γίνονται επιστροφές στην Τουρκία, στη βάση της κοινής δήλωσης με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής ασύλου, που με βάση τη νομοθεσία μπορεί να διαρκέσουν πολλά χρόνια. Πάντως, η υπηρεσία Ασύλου, που εξετάζει τις αιτήσεις σε πρώτο βαθμό, σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι η διεκπεραίωση κάθε αιτήματος κρατάει κατά μέσο όρο 72 ημέρες.

Πρώτο Θέμα

Μυστικές έρευνες για UFO διεξήγαγε το αμερικανικό Πεντάγωνο

Previous article

Η «εξομολόγηση» ενός κατασκόπου

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...