ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα. Στο δρόμο 102 εργαζόμενοι

0

Άμεσα κλείνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στην Ελλάδα από την εταιρεία Froneri Hellas, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της Nestle και την R&R. Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται τις άσχημες οικονομικές συνθήκες στη χώρα και τη ζημιογόνο δράση της επιχείρησης στην χώρα, για να δικαιολογήσει το κλείσιμο του εργοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή του Ταύρου.

Στην ανακοίνωση της η Froneri Hellas αναφέρει, ότι όσον αφορά τους 102 εργαζόμενους του εργοστασίου προτίθεται να προσφέρει ένα προσφέρει ένα πακέτο εθελούσιας εξόδου, καθώς και ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους για περίοδο δύο ετών.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο αυτό είχε εξαγοραστεί το 2006 από τη Nestle, όταν η τελευταία είχε εξαγοράσει τη Δέλτα Παγωτού.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Froneri Hellas αναφέρει:

«Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη FRONERI HELLAS. Σταθερός στρατηγικός στόχος της Εταιρίας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η Εταιρία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή η Εταιρία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει:
• στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς
• στη διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς
• στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η FRONERI HELLAS είναι ζημιογόνος, η Εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η Εταιρία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της,
έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα
ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της FRONERI HELLAS.»

Θετικά τα αποτελέσματα των δράσεων ενάντια στο παρεμπόριο στην Πιερία

Previous article

Συγχαρητήρια επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ για την νίκη της

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου