ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Loving Vincent – μία ταινία με Ελληνική ψυχή

0

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους η ταινία Loving Vincent, η πρώτη χειροποίητη ταινία μεγάλου μήκους στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.

Η ταινία περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου ζωγράφου Vincent van Gogh, καθώς και στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα του. Η Αγγλο-πολωνική παραγωγή αποτελεί έναν ύψιστο φόρο τιμής στο έργο και τον βίο του δημιουργού, με τους ίδιους τους πίνακες του ζωγράφου να «λένε» την ιστορία του μέσω animation.

Το μοναδικό αυτό αριστούργημα, αποτελείται από 65.000 (!) καρέ ζωγραφισμένα στο χέρι, ακολουθώντας την μετα-ιμπρεσιονιστική αισθητική του van Gogh, από 125 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και 20 Έλληνες.

Σχεδόν το ένα πέμπτο της ταινίας, σχεδιάστηκε και παρήχθη στο Κορωπί!

Μετά από πρωτοβουλία του παραγωγού και συνιδρυτή του Studio Bauhaus Κωνσταντίνου Βασίλαρου, και λόγω του ταλέντου των Ελλήνων καλλιτεχνών, στήθηκε τμήμα εργασίας και παραγωγής στα Mabrida Studios στο Κορωπί, το οποίο και στελεχώθηκε με απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Οι ζωγράφοι μας δούλεψαν για 9 μήνες πάνω στα έργα του van Gogh, και έδωσαν έτσι κομμάτι της ψυχής και του ταλέντου τους για την επιτυχία αυτού του κινηματογραφικού και καλλιτεχνικού έπους.

Συγχαρητήρια στους Έλληνες συντελεστές για τη συμμετοχή και την μαγευτική τους συνδρομή σε αυτή την ταινία – σταθμό για τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Εμπλοκή του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ

Previous article

Το υπ. Δικαιοσύνης επεξεργάζεται διάταξη για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου