ΑΠΟΨΕΙΣ

«Λύκοι δεν θα υπάρχουν…»

0

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα και είναι φανερό ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν συμμερίζεται τις απόψεις και κινήσεις των κυβερνώντων. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς συνομιλώντας με απλούς Έλληνες πολίτες και ζώντας την ελληνική πραγματικότητα.

Επιπλέον , αν επισκεφθεί κανείς το Twitter του Πρωθυπουργού θα μείνει έκπληκτος από τις ύβρεις που εκτοξεύονται κάτω από κάθε tweet του. Φυσικά και δεν θα συμφωνούν όλοι μαζί του, αλλά δεν είναι λογικό η πλειοψηφία των σχολίων (re-tweets) σε όλα τα tweet του Έλληνα Πρωθυπουργού να τον βρίζει… Σημειώστε ότι μιλάμε για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και όχι απλά τον αρχηγό ενός κόμματος. Το Twitter ασφαλώς και δεν είναι επίσημη μονάδα μέτρησης, είναι όμως μια πραγματικότητα που δίνει μια εικόνα στη σημερινή κοινωνία. Σεβασμός μηδέν απέναντι του, πόσο μάλλον να μπορεί να εμπνεύσει για ανάπτυξη, ως ηγέτης μιας  χώρας.

Σημειώστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από το 35% των ψηφοφόρων, με αποχή 45%, δηλαδή από όλους τους ψηφοφόρους τον ψήφισε το 20%. Όπως και να έχει, ούτε το 35%, ούτε το 20%, είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν είναι κάτι παράλογο λοιπόν το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει τον λαό που εκπροσωπεί.

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν φυσικά ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι απόλυτα λογικές, κάποιες φορές σε σημείο που παρακολουθώντας τις κάποιος διερωτάται αν βλέπει ειδήσεις στην Ελλάδα, ή σε κάποια άλλη χώρα. Μόνο η στάση των ΜΜΕ απέναντι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία φανέρωσαν τον ρόλο τους στο παιχνίδι. Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, η οποία έπαιξε σε όλα τα κανάλια, ήταν ακόμα μια κοροϊδία εις βάρος του ελληνικού λαού. Όσο αφορά το συλλαλητήριο, οι περισσότεροι που διαβάζεται αυτό το άρθρο θα συμφωνήσετε μαζί μου, και ο λόγος είναι γιατί ξέρετε την αλήθεια. Πάρα πολύς κόσμος έζησε το συλλαλητήριο, όχι μόνο όσοι ήταν εκεί, αλλά και πάρα πολλοί που το παρακολουθούσαν από τα κοινωνικά δίκτυα (social media).

Τι γίνετε όμως με πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν γνωρίζει την αλήθεια; Πολύ απλά τα ΜΜΕ και οι εκάστοτε κυβερνώντες σερβίρουν στον κόσμο αυτό που αυτοί θέλουν.

Αν μελετήσει κάποιος έστω και λίγο τα κοινά, θα διαπιστώσει ότι όλες οι πολιτικές κινήσεις δεν γίνονται για το συμφέρον της χώρας, αλλά για το συμφέρον των πολιτικών. Αν τύχει κάποια από αυτές τις κινήσεις να ωφελεί τη χώρα και το λαό της καλώς, αν όχι bad luck που λένε και οι ξένοι. Στην ουσία, στο σημερινό σύστημα, όλες οι κινήσεις που κάνουν οι πολιτικοί έχουν ως πρώτο μέλημα πώς θα πάρουν την καρέκλα, ή να κρατήσουν την καρέκλα (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Είναι καθαρά δευτερεύον ζήτημα η υπηρεσία του συνόλου.

Ο Γάλλος φιλόσοφος και διπλωμάτης Joseph de Maistre έλεγε ότι «η κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει» ή αλλιώς, ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω 100% σε αυτό, όμως πιστεύω ακράδαντα ότι η αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση βρίσκεται μέσα μας. Είναι φανερό ότι το υφιστάμενο σύστημα νοσεί, και νοσεί γιατί δεν εξυπηρετεί το σύνολο. Τι κάνει όμως ο καθένας από εμάς για αυτό; Για να παρουσιαστεί κάποιος μεγάλος ηγέτης που θα εμπνέει, χρειάζεται εμείς να είμαστε έτοιμοι.

Ο Χριστός είχε πει στους μαθητές του, «Οίδατε ότι οι άρχοντες των εθνών κατακυριεύουσιν αυτών και οι μεγάλοι κατεξουσιάζουσιν αυτών. Ουχ ούτος έσται εν υμίν, αλλ’ος εάν θέλη εν υμίν μέγας γενέσθαι, έσται υμών διάκονος, και ος εάν θέλει εν υμίν είναι πρώτος, έσται υμών δούλος» – Ξέρετε ότι οι άρχοντες των εθνών τα καταδυναστεύουν και οι μεγάλοι τα καταπιέζουν. Αυτό δε θα γίνετε μεταξύ σας, αλλά εκείνος που θέλει να γίνει μεταξύ σας μεγάλος, θα είναι υπηρέτης σας, και εκείνος που θέλει να είναι μεταξύ σας πρώτος, αυτός θα είναι δούλος σας. (Κατά Ματθαίον 20:25-27)

Επιπρόσθετα, ο John F. Kennedy στην εναρκτήρια ομιλία της ορκωμοσίας του είχε αναφέρει, «μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα για σένα, αλλά ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την χώρα».

Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στην υπηρεσία του συνόλου, και όχι στην υπηρεσία του εαυτού.

Το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη «Πρόβατα» (στίχοι Σόφη Παππά) ξεκινάει με τον στοίχο, “Βάλαμε ένα λύκο να φυλάει τα πρόβατα…” και τελειώνει με τον στοίχο, «λύκοι δεν θα υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν πρόβατα».

«Η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Κατά Ιωάννην 8:32), είπε ο Χριστός. Ας ψάξουμε λοιπόν την αλήθεια και όχι αυτό που μας είπαν ότι είναι η αλήθεια!

Νάκης Ν. Θεοχαρίδης
Ομιλητής Σεμιναρίων Αυτογνωσίας
Ιστορικός Μελετητής

Οι χάρτες που όρισαν τη «γεωγραφική Μακεδονία»

Previous article

Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να προστατέψει τους πολίτες

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου