ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές στο έλεος του υπουργείου παιδείας

0

του Ιάσωνος Μάγνη

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε κοινωνοί δυσάρεστων γεγονότων, διότι ο κρατικός μηχανισμός απλά δεν λειτουργεί. Η παιδεία, ένας θεσμός που θα έπρεπε να θεωρείται από κάθε κυβέρνηση ιδιαίτερα σημαντικός, εδώ και πολλά χρόνια έχει αφεθεί στη μοίρα του και απλά υπάρχει χάριν στο φιλότιμο διαφόρων εκπαιδευτικών.

Φέτος στο Ν. Μαγνησίας και ιδιαίτερα στις Σποράδες, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, που παρουσιάζουν ανυπέρβλητα κενά όχι μόνο σε οργανικές θέσεις, αλλά και σε θέσεις παράλληλης στήριξης και ειδικοτήτων, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τουτέστιν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στα σχολεία αυτά αναγκάζονται να διδάσκουν πολλές φορές με διπλάσιο αριθμό παιδιών, ώστε να καλυφθούν κάποια βασικά κενά και οι μαθητές να μην μείνουν πίσω στην ύλη, ενώ δίνουν ακόμα μεγαλύτερο αγώνα για να προσπαθήσουν να καλύψουν κάποια ύλη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Η όποια όχληση είχε γίνει από τα σχολεία προς το υπουργείο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς τα αυτιά του κου Γιαβρόγλου και της παρέας του δεν ίδρωσαν ιδιαίτερα. Έτσι φθάσαμε στο σημείο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να έχουν αρχίσει αποχή διαρκείας των μαθητών από τα μαθήματά τους, ως έσχατη πράξη, επιδιώκοντας να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να δώσουν έστω και αργοπορημένα λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

 

Ήδη μετράμε 40 ημέρες περίπου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αγανακτισμένους γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικούς. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε και να δώσουμε τα εύσημα, σε όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν το παρών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ώστε να επιτελέσουν το καθήκον τους, διότι εκτός από τον οικονομικό γολγοθά που έπρεπε να αντιμετωπίσουν λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης που επικρατεί στα νησιά, τώρα έχουν να ανταπεξέλθουν και με την σωματική και ψυχολογική κόπωση, λόγω της ανικανότητας του συστήματος και την αδιαφορία των ιθυνόντων.

Φυσικά γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ν. Μαγνησίας δεν είναι τα μόνα και δεν θα είναι και τα τελευταία στο χώρο της παιδείας. Δυστυχώς επειδή ζούμε σε ένα κράτος δίχως αρχή και τέλος, ένα κράτος που κωφεύει στις φωνές και στις εκκλήσεις των πολιτών του, μια προσωρινή λύση για την ομαλοποίηση της φετινής σχολικής χρονιάς, είναι η συνεχής και αδιάκοπη πίεση προς το υπουργείο, από τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ώστε να διορθωθούν τα όποια κακώς κείμενα υπάρχουν στα σχολεία που δυστυχώς είναι πολλά και σημαντικά…

maurokouti

Ο Τραμπ δίνει άδεια να δημοσιευθούν ντοκουμέντα για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι

Previous article

Το μέλλον των επαγγελμάτων και η διαφορά της Ελλάδας

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου