ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στηρίζει η Φινλανδία την οικονομική της συνεργασία με το Ιράν

0

«Επιθυμούμε την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας με το Ιράν»: είπε ο Φινλανδός πρέσβης, Keijo Norvanto1, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή που έλαβε χώρα στην ιρανική επαρχία Markazi το Σάββατο.

«Η Φινλανδία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ιράν και ειδικά με την επαρχία Markazi στον περιβαντολλογικό τομέα. Μέχρι στιγμής, δυο φινλανδικές εταιρείες έχουν εκφράσει την προθυμία τους για την ανάπτυξη δεσμών με το Ιράν. Επίσης, η χώρα μου έχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία στο χώρο της καθαρής ενέργειας, της επεξεργασίας του νερού και της βελτίωσης των περιβαντολλογικών συνθηκών»: συμπλήρωσε ο Φινλανδός πρέσβης.

Ακόμη, ο Keijo Norvanto τόνισε πως η  προώθηση των αμοιβαίων εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και της χρήσης τεχνολογιών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα δημιουργήσει καινούριες θέσεις εργασίας.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες για συνεργασία σε κοινές βιομηχανικές εργασίες με τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία τον περασμένο Μάρτιο.

Οι συμφωνίες υπεγράφησαν μεταξύ των πρέσβεων των τριών χωρών και της κεφαλής του ιρανικού οργανισμού IDRO2.

Ο πρέσβης της Φινλανδίας σε tweet του την περίοδο εκείνη είχε πει ότι οι συμφωνίες αυτές είχαν ως σκοπό την προώθηση της συνεργασίας της χώρας του με το Ιράν σε πλήθος τεχνολογικών τομέων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς του πετρελαίου και φυσικού αερίου, υψηλής τεχνολογίας, μεταφορών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιομηχανικών καινοτομιών, νερού, επενδύσεων, οικονομίας και βιομηχανίας του χάλυβα.

 

 

1Ο Keijo Norvanto είναι ο πρέσβης της Φινλανδίας στο Ιράν.

 2O οργανισμός IDRO (Industrial Development and Renovation Organization of Iran)  δημιουργήθηκε το 1967 με σκοπό την ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα και την επιτάχυνση της βιομηχανοποίησης του Ιράν.

 

Πηγή: www.farsnews.com

 

Στις Πρέσπες υπέγραψαν την πιο προδοτική Συμφωνία στην ιστορία του Ελληνικού έθνους

Previous article

Το μαύρο δημοψήφισμα του 2015

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου