ΕΥΡΩΠΗ

Νέο υπουργικό συμβούλιο στην Ολλανδία

0

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας θα απαρτίζεται από 16 υπουργούς και 8 αναπληρωτές υπουργούς, επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Mark Rutte σε δημόσια δήλωση του.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο ενδέχεται να παρουσιαστεί δημόσια στις 26 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του τετρακομματικού συνασπισμού,  το κόμμα του Rutte VVD θα λάβει 6 υπουργικές θέσεις, το φιλελεύθερο D66 και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα CDA από 4 και η Χριστιανική Ενωση ChristenUnie 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Χριστιανοδημοκράτες του CDA είναι πιθανό να λάβουν τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δεδομένου ότι το κόμμα ήταν δεύτερο στις γενικές εκλογές του Μαρτίου.Το D66 επιθυμεί να λάβει τα υπουργεία οικονομικών υποθέσεων και περιβάλλοντος, ενώ το υπουργείο κοινωνικών υποθέσεων πρόκειται να πάει στην ChristenUnie. Όσον αφορά τα υπουργεία αγροτικής πολιτικής και παιδείας, οι διαπραγματεύσεις των κυβερνητικών εταίρων συνεχίζονται.

Tέλος, αξίζει να αναφερθεί οτί η χώρα βρίσκεται στην αναμονή σχηματισμου κυβέρνησης από τις εκλογές του περασμένου

Πηγή

DutchNews

 

Η βόμβα του ιδιωτικού δανεισμού

Previous article

Μαθήματα ιστορίας & ανθρωπιάς από τον σκηνοθέτη της σπουδαίας «Μεγάλης Υπόσχεσης»

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΕΥΡΩΠΗ

Η πολιτική διάσταση του Μουντιάλ

Γράφει η Κατερίνα Μετιτανίδου Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος του και νικητής αναδείχθηκε η Γαλλία. ...