ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Netanyahu : Συνεχίζεται η πολιτική του Ισραήλ σύμφωνα με την οποία αποτρέπονται οι εχθροί του από το να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα

0

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, επαίνεσε τη χώρα του για την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα της Συρίας έντεκα έτη πριν. Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν έγκρισης την Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Netanyahu είπε : «Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, η κυβέρνηση και η Mossad εμπόδισαν τη Συρία να αναπτύξει πυρηνικές δυνατότητες. Η πολιτική του Ισραήλ παραμένει σταθερή στο να μην επιτρέπει στους εχθρούς του να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα».

Ο Υπουργός Πληροφοριών, Yisrael Katz, αναφέρθηκε την Τετάρτη στον αποχαρακτηρισμό των μέχρι πρότινος απορρήτων εγγράφων τα οποία βρίθουν λεπτομερειών για το βομβαρδισμό του συριακού πυρηνικού αντιδραστήρα λέγοντας πως το Ισραήλ δε θα επιτρέψει σε αυτούς που το απειλούν με εξαφάνιση, όπως η Συρία τότε και το Ιράν τώρα, να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.

Ο Katz έπλεξε το εγκώμιο του Ehud Olmert1, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν Πρωθυπουργός του Ισραήλ.

 

 

1Ο Ehud Olmert παραιτήθηκε από το αξίωμα του Πρωθυπουργού το 2009, διότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μόλις τον περασμένο Ιούνιο αφού είχε εκτίσει τους δεκαεξίμισι από τους εικοσιεπτά μήνες της ποινής που του είχε επιβληθεί για διαφθορά και παρακώλυση της δικαισύνης. Στα σοβαρά κράτη, λοιπόν, μέχρι και τα πιο βαριά ονόματα της πολιτικής, αν παρανομήσουν, δεν ξεφεύγουν από την ψαλίδα της δικαιοσύνης.

 

Πηγή : www.haaretz.com

 

 

 

 

 

O νέος Σύμβουλος Ασφαλείας του Trump είχε πει ότι δεν θα χύσει ούτε δάκρυ αν ο Erdoğan ανατραπεί

Previous article

Η Τουρκία προπάθησε να ασκήσει πίεση στον Öcalan για Afrin και PKK

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...