ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ για τριήμερη επίσκεψη

0

Σύμφωνα με την πακιστανική κρατική τηλεόραση, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif επισκέφθηκε το Ισλαμαμπάντ ως επικεφαλής πολιτικοοικονομικής αποστολής.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επισκέψεώς του, η οποία άρχισε την Κυριακή, ο Zarif θα μιλήσει με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν.

Το Ιράν και το Πακιστάν είχαν στενές σχέσεις κατά το παρελθόν, αλλά πρόσφατες γεωπολιτικές ανακατάξεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η στροφή του Πακιστάν προς τη Σαουδική Αραβία αναστάτωσαν το Ιράν. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα το καθεστώς του Ιράν ήταν η ανάθεση της ηγεσίας Ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας με αποστολή την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αποτελούμενη από τριανταεννιά κράτη και καθοδηγούμενη από τη Σαουδική Αραβία, σε πρώην Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν.

Η επίσκεψη του Mohammad Javad Zarif στο Πακιστάν, κατά πάσα πιθανότητα, στοχεύει στη μείωση των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών.

Πηγή : www.foxnews.com

Το Ιράν ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται αξιωματικός του FBI

Previous article

Οι ανελεύθερες και αντιδημοκρατικές φοιτητικές παρατάξεις καταδυναστεύουν ακόμα τα πανεπιστήμια

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...