ΑΠΟΨΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός έσπασε ένα ακόμη “ταμπού” και βάζει την Ελλάδα σε σοβαρές περιπέτειες

0

Γράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης

Η τμηματική επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας αποκλειστικά στο Ιόνιο, νομιμοποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις «ειδικού καθεστώτος» του Αιγαίου και γκρίζων ζωνών. Ανοίγει δε το δρόμο για νέο κύμα τουρκικής επιθετικότητας, προκαλώντας τις ορέξεις της Άγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου. Ταυτόχρονα, αποδυναμώνει ανεπανόρθωτα την νομική και διπλωματική θέση της χώρας μας.

Είναι μια κίνηση ταμπού που κάνεις έλληνας πολιτικός δεν είχε διανοηθεί να κάνει μέχρι σήμερα. Ένα ακόμα ταμπού που σπάει ο έλληνας πρωθυπουργός με το βαριά ενοχοποιητικό επίθετο.

Βάσει διεθνούς δικαίου, πρόκειται για την τρίτη εθνική προδοσία (μετά από τις συμφωνίες ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο), γεγονός το οποίο επαληθεύει πλήρως τους μειοδοτικούς χαρακτηρισμούς για τη δεξιά στη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη στάση του ιδρυτή της με την εγκατάλειψη της Κύπρου στον Αττίλα 2, το μειοδοτικό πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976 που μας απαγόρευσε να αξιοποιήσουμε την υφαλοκρηπίδα της πατρίδας μας, την προδοτική στάση του πατέρα του νυν αρχηγού του κόμματος στο Σκοπιανό εν τη γενέσει του, και με τις τωρινές μαύρες προδοσίες στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, αναδεικνύεται το μεγαλύτερο προδοτικό κόμμα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.

Το λέω και το γράφω για το καταλάβουν και τα τελευταία φαντάσματα ανάμεσα μας, η Νέα Δημοκρατία, με σειρά προδοτικών αποφάσεων, δεσμεύσεων και συμφωνιών, αναδεικνύεται ως το πλέον προδοτικό κόμμα καθ’ όλη τη μεταπολίτευση. Πάνω από όλους.

Αφυπνισθείτε και αντισταθείτε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
Ο Σταύρος έχει εργαστεί σε πολιτικές εκστρατείες στο εξωτερικό, ενώ σήμερα αρθρογραφεί και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Οι τομείς ειδίκευσης του είναι η Αμερικανική εξωτερική πολιτική, η Μέση Ανατολή, και η Δημοκρατία.

Οι συμφωνίες για Ιόνιο και Αιγαίο ήταν χειρότερες και από τις Πρέσπες

Previous article

Ευχές σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την 3η Σεπτέμβρη

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου