ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου ανεβάζει «χαμογελαστή» σέλφι με τον Πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

1

Η απόφαση του Saad Hariri, πρωθυπουργού του Λιβάνου, να δηλώσει παραίτηση κατά τη διάρκεια επισκέψεώς του στην Σαουδική Αραβία σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, στα τέλη του περασμένου έτους, είχε προκαλέσει αμηχανία αλλά και πολλά ερωτηματικά στη χώρα του και στην παγκόσμια κοινότητα, εφόσον κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή. Παρόλα αυτά, ο Saad Hariri κατόπιν παρασκηνιακών αλχημειών δρομολογημένων από χώρες όπως οι Η.Π.Α. και η Γαλλία, απέσυρε την παραίτησή του και συνεχίζει να είναι ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Όταν, λοιπόν, την Παρασκευή κατά τη διάρκεια άλλης μιας επισκέψεώς του Saad Hariri στο Rhyad, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ανέβασε χαμογελαστή σέλφι στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος δίπλα στον Πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman και τον Σαουδάραβα πρέσβη στις Η.Π.Α., Πρίγκηπα Khaled bin Salman, τα πράγματα φάνηκαν να περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Κάποιοι χρήστες του Twitter εξεπλάγησαν, ενώ υπήρχαν μηνύματα τα οποία υπονοούσαν πως ο πρωθυπουργός του Λιβάνου προσποιούταν. Όμως, όπως και να έχουν τα πράγματα, η σέλφι ήταν μια ένδειξη πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο ηγετών, επιφανειακά ή μη, έχουν εξομαλυνθεί.

Η γελαστή φωτογραφία έδειχνε έναν Saad Hariri διαφορετικό από αυτόν του προηγούμενου ταξιδιού στο Rhyad, όπου στην ουσία είχε λάβει εντολή να παρευρεθεί στα βασιλικά γραφεία και πριν του δώσουν να διαβάσει την παραίτησή του, γραμμένη από τους ίδιους τους Σαουδάραβες, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής ,του είχε ήδη αφαιρεθεί το κινητό του τηλέφωνο και είχε αποκοπεί από τους περισσότερους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αξιωματούχοι απεκάλυψαν πως η περίεργη παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού είχε ενορχηστρωθεί από τις σαουδαραβικές αρχές. Κατά την επιστροφή του στον Λίβανο και κατόπιν παρέμβασης της Γαλλίας, ο Saad Hariri αποκαταστάθηκε στο παλιό του αξίωμα.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ύστερα από πρόσκληση της βασιλικής οικογένειας έφτασε την Τετάρτη στο παλάτι Al-Yamamah όπου συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα Βασιλιά Salman και την Παρασκευή ήρθε σε επαφή με τον τριανταδυάχρονο Mohammed bin Salman, Πρίγκηπα και διάδοχο του σαουδαραβικού θρόνου.

Τα σαουδαραβικά ΜΜΕ απέφυγαν κάθε αναφορά στην παραίτηση του Saad Hariri το περασμένο έτος, εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

 

Πηγή: www.nytimes.com

“Holy Defence”: Η Hezbollah παρουσιάζει το καινούριο της βιντεοπαιχνίδι

Previous article

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Αγκυρα: Αν χρειαστεί, ξέρουμε να είμαστε και απέναντι

Next article

You may also like

1 comment

  1. -Μόλις ληφθεί η πολιτική απόφαση για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια (κατάθεση από την Κυπριακή Δημοκρατία των γεωγραφικών συντεταγμένων οριοθέτησης της ΑΟΖ της με την Τουρκία), και προβούμε σε όλες τις σχετικές ενέργειες, θα προχωρήσουμε και σε δημόσια ανακοίνωση, αν κρίνουμε φυσικά ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας. – Για το θέμα της εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζει να υφίσταται σχετική σύγκλιση, που είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου γύρου των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους κυρίους Χριστόφια και Ταλάτ, η οποία προνοεί ότι οι αποφάσεις που αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες (χωρικά ύδατα, συνορεύουσα ζώνη, υφαλοκρηπίδα, αποκλειστική οικονομική ζώνη) όπως αυτές ορίζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας 1982, θα αποτελούν ομοσπονδιακή αρμοδιότητα στην επανενωμένη Κύπρο.

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...