ΑΠΟΨΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αλάνθαστοι

0

Του Έκτορα Ίκιου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την τραγωδία στο Μάτι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του πόσο σάπιο και ξεπερασμένο είναι το κομματικό σύστημα της χώρας μας. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν στήσει χορό πάνω στα θύματα της καταστροφής για να διώξουν όλοι τις ευθύνες από πάνω τους κάνοντας ‘τες μπαλάκι από φορέα σε φορέα, αρκεί να μην χρειαστεί να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να μην αναγκαστούν να κάνουν χρήση μίας λέξης που δεν υπάρχει στο λεξικό τους “Συγνώμη”.

​Οι αλάνθαστοι επαγγελματίες πολιτικοί μας, αυτοί που διοικούν τη χώρα μας σαν δικτάτορες τα τελευταία 40 χρόνια αποφάνθηκαν, μετά τα τόσα ψέματα που είπαν αυτές τις μέρες, ότι τελικά φταίνε τα αυθαίρετα για την καταστροφή, επομένως φταίνε οι πυρόπληκτοι και οι νεκροί, άρα πρέπει να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα, από τα οποία μέχρι τώρα μια χαρά εισέπρατταν τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους ακίνητης περιουσίας και μέσω της ΔΕΗ, αφού όλα είχαν ρεύμα, πληρωνόταν ο Δήμος, η ΕΡΤ και άλλοι κρατικοί φορείς, αλήθεια πως τους έδωσε η κρατική ΔΕΗ ρεύμα; Γιατί τους φορολογούσαν αφού ήταν παράνομα; Είναι νόμιμα όταν θέλουμε να εισπράξουμε και παράνομα όταν δεν μας συμφέρει.

​Μέσα σε όλο αυτό οι αλάνθαστοι πολιτικοί μας και όλο το σάπιο κομματικό σύστημα που μας κυβερνά ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, όπως αντιπεριφερειάρχες που δεν ανήκουν στο κόμμα τους, δημάρχους – δεν μας απασχολεί που ανήκουν, την πυροσβεστική ή την αστυνομία που είναι πάντα ένας εύκολος στόχος, τι και αν κινδύνεψαν να καούν και οι ίδιοι μέσα στην φωτιά, αλλά ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι, πάντα φταίνε άλλοι.

​Βέβαια τους βοηθάει και η νομοθεσία που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, καθώς έχουν διανείμει τις αρμοδιότητες με τέτοιον τρόπο και σε τόσες υπηρεσίες, ώστε και μια λέξη να αλλάξει σε μια πρόταση να φταίει και διαφορετική υπηρεσία, λ.χ. λένε πως αν η φωτιά καίει σε έναν δήμο, τότε υπεύθυνος για την εντολή εκκένωσης είναι ο δήμαρχος, αν καίει σε περισσοτέρους είναι ο αντιπεριφερειάρχης, στο τέλος θα βγάλουν ότι υπεύθυνοι για όλα είναι οι εξωγήινοι.

​Αυτό που χρειάζεται άμεσα η χώρα μας, όπως αναφέρεται πρώτη – πρώτη στις 10 ιδέας του δ – πολιτική επανάσταση, είναι μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη για να μπει τέλος σε αυτή την πολιτική ασυδοσία και ανομία που υπάρχει, πρέπει επιτέλους να πληρώσουν οι αλάνθαστοι πολιτικοί μας για τα λάθη τους, πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται δύο φορές πριν ενεργήσουν, τότε ίσως πάψουν να φταίνε για όλα οι εξωγήινοι.

Ούτε μισή παραίτηση, ούτε λίγη τσίπα…

Previous article

Χοντραίνει το παιχνίδι ο Ερντογάν: Τούρκοι δικηγόροι ζητούν τη σύλληψη Αμερικανών αξιωματικών του İncirlik

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου