ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ανελεύθερες και αντιδημοκρατικές φοιτητικές παρατάξεις καταδυναστεύουν ακόμα τα πανεπιστήμια

4

Όλοι γνωρίζουμε δυστυχώς την τραγική κατάσταση στην οποία εδώ και δεκαετίες έχει υποπέσει η παιδεία στη χώρα – ιδιαίτερα η ανώτατη. Πολλοί προβληματίζονται για τους λόγους της εν λόγω κατάπτωσης και οι λόγοι είναι αναμφίβολα πολλοί και σύνθετοι. Ωστόσο, κάποιες φορές δίνεται η σπάνια ευκαιρία στον πολίτη να «δει» τι ακριβώς συμβαίνει στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας.

Παρακάτω λοιπόν παραθέτουμε το χρονικό μιας σχεδόν πραξικοπηματικού τύπου απόπειρας κατάληψης της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών, από κομματικά παραπαίδια (οι αυριανοί πολιτικοί της χώρας μας). Το περιστατικό είναι άκρως διαφωτιστικό και ενδεικτικό της εν γένει κατάστασης στα Ελληνικά πανεπιστήμια και αξίζει να το διαβάσουμε όλοι:

Στις 28/2/18, συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο των φοιτητών ώστε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση νωρίτερα από την προγραμματισμένη και δημοκρατικά συμπεφωνημένη/ψηφισμένη ημερομηνία (9/3/18). Το «Συντονιστικό» Κατάληψης (όπου διαβάζουμε «συντονιστικό» καταλαβαίνουμε ένα φασιστικό όργανο – εκπρόσωπο μιας οικτρής μειοψηφίας), κατέθεσε 65 υπογραφές, για να πραγματοποιηθεί ΓΣ την ίδια ημέρα(!), δίχως να το γνωρίζει το σύνολο των φοιτητών, απλά και μόνο επειδή πίστευε και έκρινε αυθαίρετα ότι η επόμενη συνέλευση είναι χρονικά αργά. Προβλέποντας τους κομματικούς τακτικισμούς, και σε μια απόπειρα επικράτησης της λογικής και ενάντια στην ασυδοσία των νεολαίων, το ακομμάτιστο πλαίσιο φοιτητών «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ» είχε καταθέσει νωρίτερα και αυτό με τη σειρά του 210 υπογραφές για νέα ΓΣ στις 2/3/18.

Τότε το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε μια ομιχλώδης και αμφιβόλου νοήματος θέση για μια απλή και ξεκάθαρη διαφωνία 210 ατόμων έναντι 65, οι οποίοι ζητούσαν να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση σε δύο ημέρες και όχι σε λίγες ώρες, καθώς θα ήταν πιο οργανωμένη και θα παραβρίσκονταν περισσότεροι φοιτητές. Αντιθέτως, με φασίζουσα προκλητικότητα το ΔΣ προτίμησε να εγκρίνει και τις δύο Γενικές Συνελεύσεις, για λόγους που κανείς φοιτητής ποτέ δεν κατάλαβε. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, πως η σύγκληση ΓΣ, δεν δύναται να πραγματοποιείται ελαφρά τη καρδία και για οιονδήποτε λόγο (λ.χ. επειδή μας το ζήτησαν οι φίλοι μας!), ή για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, αλλά μόνο και πάντα για τα μείζονα θέματα που αφορούν το σύνολο του φοιτητικού κινήματος (όχι τις παρατάξεις), και με συχνότητα που να σέβεται το κύρος των φοιτητών αλλά και των αντιπροσωπευτικών τους οργάνων.

Ορισμένες ώρες αργότερα, η Γενική Συνέλευση, την οποία συγκάλεσε το αυτοαποκαλούμενο «Συντονιστικό» Κατάληψης, δεν είχε πληρότητα καθώς παρευρέθησαν μόνο 50 φοιτητές, και συνεπώς ήταν αδύνατο να ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Οι αριθμοί δηλαδή ξεγύμνωσαν την ασυδοσία. Δυστυχώς όμως οι απόπειρες για παράνομο και αυθαίρετο κλείσιμο της σχολής δεν σταμάτησαν εκεί και οι φοιτητοπατέρες του Διοικητικού Συμβουλίου, με μία ύστατη αλλά ξεκάθαρα σφετεριστική απόφαση πραγματοποίησαν “ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο” (μια δική τους αίωλη και κενή σύλληψη), ώστε να λάβουν αποφάσεις. Με άλλα λόγια, αφού επεβλήθη στους φοιτητές μια παράνομη ΓΣ, την οποία οι φοιτητές προφανώς, και ακριβώς λόγω της παράνομης φύσης της, αγνόησαν επιδεικτικά, το ΔΣ, αφού δεν τους βγήκε, έλαβε μια κατάφωρα σφετεριστική απόφαση να αποφασίσουν οι ίδιοι μόνοι τους για τους φοιτητές, με κάθε πιθανό τρόπο και με κάθε κόστος. Έτσι με αυτόν τον ευτελή τρόπο, τέθηκε το πανεπιστήμιο στο έλεος των φασιστικών κομματικών νεολαίων και της θλιβερής και ανελεύθερης μειοψηφίας τους.

Οι αποφάσεις του φασιστικού ΔΣ, (μεταξύ των οποίων και μία νέα αυθαίρετη απόφαση για ΓΣ) δεν ανακοινώθηκαν πουθενά στο διαδίκτυο. Προφανώς αυτό δεν συνέβη, είτε λόγω ντροπής, είτε λόγω αδιαφορίας. Πόσο ιλαροτραγικό είναι άραγε, να αποφασίζουν 50 άτομα για μια Σχολή 5.000 φοιτητών!

Ευτυχώς, όταν επιτρέπεται ο ελάχιστος χώρος στη δημοκρατία, η ελευθερία θριαμβεύει όπως αποδεικνύει και η απελευθέρωση της σχολής από το σκοτάδι της στείρας κατάληψης, στις 25/1/18 και στις 21/2/18.

Απάντηση λοιπόν στην ερώτηση του τι φταίει για την κατάντια της «Ελληνικής παιδείας», αυτής της μεγάλης και πανανθρώπινης ιδέας, μπορεί εύκολα να δοθεί μελετώντας κανείς τις δράσεις και την ίδια την ύπαρξη των φοιτητικών παρατάξεων. Η πολιτεία οφείλει να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα, να καταργήσει και να απαγορεύσει την ύπαρξη και λειτουργία πολιτικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια, κάτι το οποίο είναι επονείδιστο και αποτελεί θλιβερή παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας. Να κοπεί μια και καλή ο ομφάλιος λώρος μεταξύ κομμάτων και νέων ανθρώπων.

Μόνο τότε θα σταματήσει η ανώτατη παιδεία στη χώρα να είναι επί της ουσίας η κατώτατη. Μόνο τότε θα αρχίσουν να απελευθερώνονται τα πανεπιστήμια, οι φοιτητές αλλά και οι ιδέες στη χώρα.

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ για τριήμερη επίσκεψη

Previous article

Στην Ελλάδα διεξάγεται εσωτερικός πόλεμος…(;)

Next article

You may also like

4 comments

 1. Είναι τρομερό το συναίσθημα όταν συνειδητοποιείς, πως οι άνθρωποι που υποτίθεται μεριμνούν για την απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών από τους “εντολείς” τους συμφοιτητές, είναι αυτοί που κατά βάση σαμποτάρουν οτιδήποτε προοδευτικό σε σχέση με την ανώτατη παιδεία στη χώρα μας. Κάνοντας όμως το επόμενο λογικό βήμα σκέφτεσαι, πως αυτοί που κατατρώνε τις σάρκες του ελληνικού πανεπιστήμιου και τελικά της παιδείας της χωράς, είναι οι κομματικές παρατάξεις, δλδ τα κόμματα δλδ αυτοί που διαχειρίζονται το υπάρχον πολιτικό σύστημα και λαμβάνουν αποφάσεις για τη χωρά. Τώρα είναι που πνίγεσαι από το αίσθημα της φασιστικής ολιγαρχίας που κυριαρχεί και αναπαράγεται μέσω του εκκολαπτηρίου του πανεπιστήμιου. Οι κομματικές παρατάξεις είναι ο καρκίνος των πανεπιστημίων και της κοινωνίας..

 2. Στην Ελλάδα των κοματικών συμφερόντων όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα.
  Μέσα από την κομματικοποίηση που επικρατεί με ευλογίες κυβερνώντων εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ακόμη και στα Λύκεια) εκπαιδεύονται τα αυριανά στελέχη των αποκομμάτων αλλά παράλληλα και ο πειθαρχημένος όχλος των μελλοντικών πτυχιούχων. ΄Ολα αυτά τα κομματόσκυλα είναι καταπιεσμένα άτομα που μόνον με αυτόν τον τρόπο βρίσκουν την ευκαιρία να αναρριχηθούν κοινωνικά και οικονομικά.Παραβλέπουν εσκεμμένα το μέγιστο κακό που δημιουργούν και αποβλέπουν μόνον στην ικανοποίηση του εγωισμού τους. Πανεπιστημιακοί χώροι κατεστραμμένοι, οπτικά
  αποκρουστικοί,πρεζάκηδες,παράνομοι μικροπωλητές,λαθρομετανάστες,ηχορύπανση,τραμπουκισμοί,φασίστες αριστερόστροφοι ή δεξιόστροφοι και πολλά άλλα ακόμη συνθέτουν το πάζλ που ονομάζεται ΑΕΙ και ΤΕΙ σήμερα.Και όλα αυτά στο όνομα μιας βιασμένης δημοκρατίας που περιφέρεται σαν πόρνη του ενός ευρώ και μιας τάχα μου ελεύθερης διακίνησης ιδεών που ομοιάζει περισσότερο με διακίνηση πρέζας από έμπορο σε βαποράκι και από βαποράκι σε πελάτη. Νόμοι υπάρχουν; Πλαίσιο ενεργειών; Πολιτική και κοινωνική βούληση;
  Μην κοροϊδεύομαστε. Σήμερα,μόνον οι γνήσιοι φοιτητές μπορούν να πετάξουν τα σκουπίδια εκεί που ανήκουν,στον κάδο των απορριμμάτων, όπως κάποτε υποτίθεται(έτσι μας λένε κάποιοι) ότι πέταξαν μια δικτατορία στον Καιάδα της λήθης.

 3. οταν γινοτανε οι μαθητικες καταληψεις που πρωτεργατης τους ηταν ο σημερινος αλεξης σε συναντηση με τον υπουργο παιδειας για τα αιτηματα τους βασικο αιτημα ηταν για να λυθουν οι καταληψεις το να μην χασουν τη χρονια οσοι ειχαν πανω απο 150 απουσιες…(ο δικος μας ηταν ο πρωτος στην λιστα απουσιων)

  δλδη ειχαν χασει μαθηματα 5 και πλεον μηνων…….
  και οντως δεν την χασανε τοτε

 4. Αίσχος της ελλαδικής κοινωνίας η μειοψηφία των φοιτητών με τα κακομαθημένα κομματικά παλιόπαιδα που μολύνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

  Αν δεν φροντίσετε να κόψετε τον καρκίνο από τα πανεπιστήμια για να μην κάνει μετάσταση στο πολιτικό σύστημα της χώρας τότε θα συνεχίσουμε με τους ίδιους πολιτικούς.

  Αν δεν αναμειχθούν δυναμικά με τα θέματα των Πανεπιστημίων τους τα αγνά Ελληνόπουλα λεβέντες και λεβέντισσες για να σπρώξουν προς τα έξω τους ΑΛΗΤΕΣ τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε τους ίδιους άχρηστους της κοινωνίας να εξουσιάζουν τον ελληνικό λαό.

  Λεβέντες και λεβέντισσες φοιτητές έχετε υποχρέωση να καθαρίσετε τα Πανεπιστήμια και τις Σχολές σας από τα κακομαθημένα και τους τεμπέληδες σφογγοκωλάριους. Αυτοί οι άχρηστοι συμφοιτητές σας θα αναλάβουν την χώρα αύριο εάν εσείς τους επιτρέψετε να κάνουν «κουμάντο». Χωρίς επεισόδια και φασαρίες μαζευτείτε και μηδενίστε κάθε επιρροή τους. Πήγαινετε σε κανένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού να δείτε τι όμορφα και ώραια λειτουργούν και χωρίς καμία απολύτως ανάγκη για τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε στην Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου