ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε» δήλωσε ο Θεοδωράκης στην Βουλή

0

 

«Σήμερα που συζητάμε για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου πρέπει να σκεφτόμαστε τις ζωές των ανθρώπων που τους αφορούν, ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας και κάποιοι από εσάς κάνετε πως δεν τους βλέπετε» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ομιλία του στη Βουλή, ενώ σημείωσε ότι σήμερα «είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η βασική αξία της δημοκρατίας είναι η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας» και κάλεσε τους συναδέλφους του να «νομοθετήσουν χωρίς φόβο, χωρίς να κρύβονται, και χωρίς το βλέμμα να είναι στην κάλπη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην περιθωριοποίηση, αλλά και στο bullying το οποίο αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που προσδιορίζονται ως trans. Όπως είπε, όμως, η αλλαγή φύλου, όπως και η αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου, δεν είναι μια χομπίστικη επιλογή, δεν είναι καπρίτσιο, δεν είναι κάτι που κάποιος κάνει γιατί είναι της μόδας. Είναι μια περιπέτεια που πολλές φορές έχει πολύ πόνο. Είναι ένας μονόδρομος για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων.

Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική και σε κάποιους «ακραίους της Ορθοδοξίας» που αντί να μιλήσουν με επιχειρήματα καταφεύγουν σε άναρθρες κραυγές και κατηγορούν πολιτικούς ότι τάχα μου δεν υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας. «Τα ιερά και τα όσια – όπως εκείνοι τα θεωρούν βέβαια. Γιατί και για μένα, και για πολλούς από εμάς –θέλω να πιστεύω- τα ιερά και τα όσια της πατρίδας είναι να μην έχεις παιδιά και αποπαίδια. Η αγάπη και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας είναι η βάση των χριστιανικών διδαχών. Το κέντρο είναι ο άνθρωπος, και όχι οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, ο φόβος. Αυτό πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας: ότι δεν υπάρχουν “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική και στην αντιπολίτευση που υιοθετεί την άποψη «Να μην ψηφίζουμε τίποτε που δεν ψηφίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ». Όπως είπε: «Όταν κινδυνεύει η χώρα, όπως το καλοκαίρι του 2015, και όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε. Ψηφίζουμε αυτό που επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον στα μεγάλα εθνικά θέματα και αυτό που λέει η συνείδησή μας για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, χωρίς παζάρια. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν θέλουμε να γίνουμε αυτό που πάντα απεχθανόμασταν, δηλαδή πολιτικοί που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η νέα προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα -και αυτές τις μέρες δημιουργείται- αυτό θα κάνει! Θα είναι παρούσα. Δεν θα κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα».

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές

Previous article

Διευκρινιστική δήλωση Γεννηματά στην Κρήτη για τις εκλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου