ΑΠΟΨΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΥΠΡΟΣ

Όταν υπάρχει οργανωμένο κράτος

0

Γράφει η Ζωή Βελέντζα

Η πρόσφατη απαγωγή των δύο εντεκάχρονων αγοριών στην Κύπρο, Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φιλίππου Σταματάκη κατέληξε, ευτυχώς για εμάς, σε φιάσκο για τον απαγωγέα και τον φερόμενο ως συνεργάτη του, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Λάρνακας, ο οποίος φαίνεται να προμήθευσε τον απαγωγέα με ψυχοτρόπες ουσίες.

Τα παιδιά βρίσκονται πλέον ασφαλή στη θαλπωρή της οικογένειας τους, έτοιμα να συνεχίσουν τη ζωή τους με τη συμπαράσταση των δικών τους ανθρώπων. Μεσα από την περιπέτεια των μικρών μαθητών, εντούτοις, ανεδειχθη μια σημαντική παράμετρος: Η αποτελεσματικότητα ενός οργανωμένου κράτους!

Οι Αστυνομικές Αρχές, με απόλυτα συντονισμένες ενέργειες που διήρκησαν μόλις 8 ώρες, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη και σε αυτή την επιχείρηση, οφείλουμε να τονίσουμε, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συνδρομή των Κυπρίων πολιτών οι οποίοι έδωσαν καίριες πληροφορίες στην Αστυνομία.

Ο θεσμός του “Παρατηρητή της γειτονιάς” που εφαρμόζεται στη Μεγαλόννησο από το 2011 φαίνεται να αποδίδει τα μέγιστα, καθώς σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έχει περιορίσει το οργανωμένο έγκλημα κατά 30%!

Ο “Παρατηρητής” είναι ουσιαστικά τα “μάτια και τα αυτιά” της Αστυνομίας, η οποία αδυνατεί να βρίσκεται παντού επί 24ωρου βάσεως, ενώ ο “Συντονιστής” αναλαμβάνει την οργάνωση συναντήσεων των “Παρατηρητών της Γειτονιάς”, τη συχνή επαφή τους με την Αστυνομία, την προώθηση δράσεων ενδυνάμωσης του προγράμματος και την προσέλευση νέων Παρατηρητών της Γειτονιάς.

Με ένα ειδικό έντυπο, το οποίο συμπληρώνεται από τους ενδιαφερόμενους δηλαδή, το Κράτος βρήκε τον τρόπο να καταστήσει τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ, ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν οι ίδιοι δράση προκειμένου να περιφρουρήσουν τις ζωές τους.

Αλλά ολ’ αυτά προϋποθέτουν κυρίως πολιτική βούληση από τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος οφείλει να ανοίγει το δρόμο για την πραγματική οργάνωση της κοινωνίας ή ακόμα και να συμβάλλει προσωπικά ο ίδιος στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εύγε στους Κυπρίους αδερφούς μας και όσο για την Ελλάδα, οψόμεθα…

Η διάνοια Κωνσταντίνος Δασκαλάκης για… τη θεωρία των παιγνίων του Βαρουφάκη: Ανόητη συζήτηση, ανεδαφικά τα όσα ζητούσε η τότε κυβέρνηση

Previous article

Ο κλήρος πέφτει σε εμάς

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου