ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΚΥΠΡΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολεμικό συμβούλιο» την περασμένη Τρίτη στο Πεντάγωνο

0

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Από την περασμένη Παρασκευή οι νύχτες στο Αιγαίο είναι πιο μεγάλες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με το σύστημα συναγερμού ενεργό κάθε νύχτα, έτοιμο να χτυπήσει σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του αμυντικού φράχτη της χώρας.

Μετά από μια ακόμη δύσκολη νύχτα, νωρίς το πρωί της Τρίτης οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κλήθηκαν από τον ΥΕΘΑ για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

Οι αρχηγοί επέστρεψαν στα γραφεία τους «μαγκωμένοι», μετά τη συνεδρίαση. Κάλεσαν τους επιτελείς τους για ενημέρωση και οδηγίες. Άπαντες βγήκαν από τα γραφεία των αρχηγών σκυθρωποί. Ένας από αυτούς μετέφερε το κλίμα με τρόπο… κινηματογραφικό: «Ζούμε τις δικές μας σκοτεινές ώρες»!

Η αναφορά στη βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική ταινία, που αφηγείται τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει ο Τσόρτσιλ μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός της Βρετανίας, με 300.000 στρατιώτες του εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, δεν έγινε τυχαία. Ήταν αυθόρμητη, αφού το Συμβούλιο Άμυνας που έγινε το πρωί της Τρίτης ήταν επί της ουσίας ένα «πολεμικό συμβούλιο».

Όλα τα σενάρια

Η ατζέντα της συζήτησης που έγινε μεταξύ του ΥΕΘΑ και των αρχηγών Γενικών Επιτελείων μάλλον δεν έχει απασχολήσει ξανά σε τέτοιο επίπεδο, τουλάχιστον από το 1996 και την κρίση των Ιμίων. Εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Από απλά «σημειακά θερμά επεισόδια» μέχρι μια ένοπλη σύρραξη, η οποία μπορεί να προκληθεί με αφορμή την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη συζήτηση δεν εξαιρέθηκαν ακόμη και παράλογες πληροφορίες για εκδήλωση πρόκλησης σε κατοικημένα μικρά νησιά.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

enikos

Η Τουρκία παρακαλάει τον Οτζαλάν!

Previous article

Η νεοθωμανική Τουρκία να αναγκαστεί να αναλάβει τις ευθύνες της

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...