ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην Δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ καταδικάστηκε σε φυλάκιση για επαφές του με το PKK

0

Ο πρώην δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ, Adnan Selçuk Mızraklı, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) καταδικάστηκε για συμμετοχή σε «παράνομες δραστηριότητες» με την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), την οποία η Τουρκία θεωρεί όργανο του εθνικοαπελευθερωτικού στρατού του ΡΚΚ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Adnan Selçuk Mızraklı παύθηκε από τα καθήκοντά του στις 19 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια έρευνας του Υπουργείου Εσωτερικών για «τρομοκρατία» και  προφυλακίστηκε στις 22 Οκτωβρίου. Η δίκη του έγινε στις 3 Μαρτίου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών, τεσσάρων μηνών και δεκαπέντε ημερών με την κατηγορία της  «ένταξης σε ένοπλη τρομοκρατική ομάδα».

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ήταν παρών στις κηδείες μαχητών του ΡΚΚ, καθώς και σε συναντήσεις που χρησιμοποιήθηκαν ως προπαγάνδα για τον PKK.

Σύμφωνα με πρόσφατη δικαστική απόφαση, ο Mızraklı πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση σε τραυματισμένο μαχητή του PKK σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου εργαζόταν πριν εκλεγεί δήμαρχος. Η χειρουργική επέμβαση διεξήχθη χωρίς την καταγραφή του νοσηλευτικού συμβάντος.


Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο πρώην Δήμαρχος πραγματοποιούσε συχνά συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του PKK και κατηγορήθηκε για «παράνομες δραστηριότητες» συμμετέχοντας ενεργά στην Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), καθώς ήταν εκπρόσωπος στην επονομαζόμενη Συνέλευση της Τουρκίας. Ο Mızraklı ήταν επίσης μέλος της επιτροπής υγείας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δομής της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές η KCK λειτουργεί ως βιτρίνα  του εθνικοαπελευθερωτικού στρατού του ΡΚΚ, του PYD, του PJAK και διάφορων «ένοπλων» νεανικών και γυναικείων οργανώσεων.

Ο πρώην Δήμαρχος καταδικάστηκε για την ένταξη του σε «τρομοκρατική ομάδα» και για «διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας». Η καταδίκη έγινε δεκτή από το ένατο Ποινικό Δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ

Εις εκ των μαρτύρων ήταν ένας καθ’ υποψίαν «τρομοκράτης» με την κωδική ονομασία Bermal, γνωστός και με τα αρχικά H.B.A., ο οποίος είχε  παραδοθεί στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική επαρχία του Mardin. Οι ισχυρισμοί του H.B.A. συμπεριλήφθηκαν στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την οποία, ο Mızraklı είχε επισκεφθεί το Συνέδριο για μια Δημοκρατική Κοινωνία (DTK), που αποτελεί το νομοθετικό σώμα του ΡΚΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθ’υποψίαν «τρομοκράτης» με την κωδική ονομασία Bermal κατέθεσε: «Ο Mızraklı έφερε έναν τρομοκράτη με το όνομα Hogır σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ντιγιάρμπακιρ αργά το βράδυ. Ο Mızraklı έκανε τα πάντα έτσι ώστε ο τρομοκράτης κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο να μην πέσει στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας. Επίσης, άκουγα συχνά ότι ασθενείς  καθώς και τραυματισμένα μέλη της οργάνωσης είχαν εισαχθεί κρυφά στο νοσοκομείο τα βράδια, υπό την εποπτεία του Mızraklı».

Σύμφωνα με τον H.B.A., ο Mızraklı είχε πάει στο Ιράκ και την Ευρώπη για να συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του PKK και να συζητήσουν την στήριξή του όταν θα κατέβαινε ως υποψήφιος στις κοινοβουλευτικές και δημοτικές εκλογές.

 Ο καθ’ υποψίαν «τρομοκράτης» H.B.A. ισχυρίστηκε ότι ορισμένα από τα ταξίδια αυτά, τα δήθεν ιατρικά συνέδρια και συμπόσια, ήταν στην πραγματικότητα συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του εθνικοαπελευθερωτικού στρατού PKK.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι το HDP έχει δεσμούς με το ΡΚΚ, το οποίο έχει ξεκινήσει έναν αιματηρό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984 και κατατάσσεται ως τρομοκρατική ομάδα από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: www.dailysabah.com

Ο ιδεολόγος Τζιχαντιστής Abu Muhammad Al-Maqdisi προτρέπει τους Μουσουλμάνους να χαίρονται με το θάνατο των «απίστων» από τον Κορωνοϊό

Previous article

Δορυφορικές φωτογραφίες απεικονίζουν σχεδόν ολοκληρωμένο πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σαουδική Αραβία

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προειδοποιούν τη Μ. Βρετανία για τον ύπουλο ρόλο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν όλες τις ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών και να αποσύρουν τους πράκτορές ...