ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου stealth αναπτύσσονται στη Συρία

0

Δορυφόρος του Ισραήλ επιβεβαιώνει εικόνες των Sukhoi Su-57 που είχαν κυκλοφορήσει στο Twitter.

Εικόνες από δορυφόρο του Ισραήλ επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη των ρωσικών μαχητικών  αεροσκαφών Sukhoi Su-57 τύπου stealth τελευταίας τεχνολογίας στην Συρία.

Φωτογραφίες των δύο πολεμικών αεροπλάνων, κατά τη διάρκεια που συνοδεύονταν από ρωσικά μαχητικά τζετς SU-30SMs, ανέβασαν στο Twitter τοπικοί ακτιβιστές την Πέμπτη.

Το Σάββατο ο δορυφορικός χειριστής[1] iSi εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ο ισραηλινής κατασκευής δορυφόρος Eros B εντόπισε τα δύο μη πλήρως επιχειρησιακά Sukhoi Su-57.

Η ανάπτυξη των αεροσκαφών αυτών σε συριακό έδαφος, λαμβάνει χώρα δύο μήνες αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin διέταξε μερική ανάκληση των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία.

Τα 5ης γενιάς μαχητικά αεριωθούμενα Su-57, τύπου stealth, είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και με ραντάρ (active airborne phased array radar) το οποίο επιτρέπει στο αεροσκάφος την ανίχνευση στόχων στον αέρα, στο έδαφος και στην επιφάνεια της θάλασσας σε μεγάλες αποστάσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, αρχικά είχε γίνει παραγγελία για δώδεκα μονάδες Su-57 από τη Μόσχα και η παράδοσή τους στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχε προγραμματιστεί για το τρέχον έτος.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί πως χρησιμοποιεί την Συρία ως πεδίο δοκιμών καινούριων οπλικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένου του αεριωθούμενου Su-34, το οποίο έκτοτε έχει πωληθεί στην Αλγερία. Πολλές είναι οι χώρες οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος από την στιγμή που άρχισε να επιχειρεί.

Ο Vladimir Gutenov, πρόεδρος της επιτροπής της Στρατιωτικής Βιομηχανίας του ρωσικού κοινοβουλίου σε σχετική ερώτηση του ειδησεογραφικού δικτύου Sputnik είπε πως αν και δεν του επιτρεπόταν να επιβεβαιώσει την ανάπτυξη των Su-57 στην Συρία, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας και  έχουν να κάνουν με τα υπερσύγχρονα αυτά stealth αεριωθούμενα, διότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι αναγκαίο να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες μάχης επιχειρώντας σε εχθρικό περιβάλλον. Επίσης, είπε ότι είναι βέβαιο πως η παρουσία των Su-57 στην περιοχή, θα στείλει σαφές μήνυμα αναχαιτισης σε αεροσκάφη γειτονικών χωρών που ανά τακτά χρονικά διαστήματα εισβάλλουν απρόσκλητα στον συριακό εναέριο χώρο, «φωτογραφίζοντας» τόσο κομψά τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Su-57, ως μαχητικό αεριωθούμενο 5ης γενιάς θα παίξει επιθετικό ρόλο και θα αποτελεί την ρωσική απάντηση στα F-22 Raptor και F-35 των Η.Π.Α.

Πηγή: www.jpost.com

[1] Ο δορυφορικός χειριστής είναι η ιδιότητα που δίνεται σε μια επιχείρηση ή άλλη οντότητα που ενεργοποιεί τον δορυφόρο.

Οι πολίτες να αποτρέψουμε την εθνική κατρακύλα

Previous article

Γιατί δεν υπάρχουν «Σλαβομακεδονική» γλώσσα και «Σλαβομακεδόνες»

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου