ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Amuda της Συρίας για να «προστατεύσουν» τους Κούρδους από την Τουρκία.

0

Ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί σε διώροφο κτήριο στην Amuda, στη βορειοανατολική Συρία με σκοπό να «προστατεύσουν» τις κουρδικές δυνάμεις από τον τουρκικό στρατό επιβλέποντας την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος κατά μήκος των συνόρων και την αποχώρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) τριάντα χιλιόμετρα νότια.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Asharq AlAwsat1 επισκέφθηκε την πόλη της Amuda όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις τουρκικές δυνάμεις. Κάποιοι φοβούνται την παρουσία των Τούρκων, διότι στα μέσα Οκτωβρίου η Άγκυρα είχε εξαπολύσει επίθεση στις πόλεις Tal Abyad και Ras al-Ain, ενώ άλλοι αμφιβάλλουν για την προθυμία της Ρωσίας να προστατεύσει την περιοχή.

Ένας κάτοικος είπε: «Καλωσορίζουμε την παρουσία των δυνάμεων της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος αν πρόκειται να σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα », συμπληρώνοντας πως κάθε κίνηση η οποία θα θέσει τέλος σε αυτές τις απειλές και θα εξουδετερώσει πλήρως τα ίχνη του πολέμου, είναι προς όφελος των πολιτών.

Παρόλα αυτά, ο γείτονάς του, ο Saleh αμφισβητεί τις προθέσεις των Ρώσων λέγοντας: «Κατά τη διάρκεια της μάχης του Afrin, η Ρωσία εγκατέλειψε τους Κούρδους  φτάνοντας σε συμφωνία με την Τουρκία εις βάρος του συριακού λαού».

Ο Siamand, ένας νεαρός κάτοικος, ανησυχεί για την ανάπτυξη των συριακών δυνάμεων στην πόλη αναφέροντας: «Πήρα μέρος στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. Φοβόμαστε την επιστροφή του καθεστώτος». Επίσης, είπε πως η Ρωσία προσπαθεί να διασφαλίσει πως η Δαμασκός θα έχει τον έλεγχο όλων των συριακών εδαφών.

Η Suzana, μία εικοσιεπτάχρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Ευφράτη στην πόλη Hasaka, ανέφερε πως αρκετοί κάτοικοι της πόλης Amuda καταζητούνται από το καθεστώς και φοβούνται να περάσουν από τις ζώνες ασφαλείας του καθεστώτος στις πόλεις Hasaka και Qamishli και συμπλήρωσε λέγοντας: «Αυτοί οι κάτοικοι είτε καταζητούνται για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία ή για αντικαθεστωτικές τους δραστηριότητες». Η φοιτήτρια αναρωτιέται τί θα συμβεί σε αυτούς εάν το καθεστώς αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.»

1 Το Asharq Alawsat είναι αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο της εταιρείας Saudi Research and Marketing Group.

Πηγή: https://aawsat.com

Η Τουρκία συλλαμβάνει δικηγόρο της γερμανικής πρεσβείας με την κατηγορία της κατασκοπείας

Previous article

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου

More in ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. προειδοποιούν τη Μ. Βρετανία για τον ύπουλο ρόλο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν όλες τις ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών και να αποσύρουν τους πράκτορές ...