ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ !!! Βίντεο δείχνει τουρκικό στρατιωτικό όχημα να περνάει πάνω από ηλικιωμένη γυναίκα κουρδικής καταγωγής και να τη σκοτώνει

0

Ένα βίντεο βγήκε αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα το οποίο δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα να περνά στην κυριολεξία πάνω από μια ογδονταπεντάχρονη γυναίκα σκοτώνοντάς την. Το σοκαριστικό γεγονός συνέβη στην περιοχή Lice, η οποία βρίσκεται στην επαρχία του κουρδικού Diyarbakir στην Τουρκία.

Στις 14 Ιουνίου του 2017, η Pakize Hazar περπατούσε με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού πηγαίνοντας στο ταχυδρομείο της γειτονιάς της για να πάρει τη σύνταξή της. Τη στιγμή που περνούσε, τον χωρίς κίνηση δρόμο, μπροστά από ένα σταματημένο στρατιωτικό όχημα εκείνο ξαφνικά ξεκίνησε με αποτέλεσμα να την πατήσει παρά τις προειδοποιήσεις ενός περαστικού που βρισκόταν στο σημείο!

Αργότερα, συγγενείς της άτυχης ηλικωμένης προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμάτια της από το δρόμο ενώ οι Τούρκοι αστυνομικοί απλά κοιτούσαν.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Dogan ανέφερε πως οι δικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν την οικογένεια της Hazar παρουσίασαν το εν λόγω βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας CCTV στις δικαστικές αρχές, οι οποίες διερευνούν το συμβάν, ως απόδειξη της εσκεμμένης δολοφονίας της από τον οδηγό του οχήματος.

Σύμφωνα με την αρχική αναφορά της χωροφυλακής οι ευθύνες βαραίνουν το θύμα!

Παρόλα αυτά το πολιτικό ιατροδικαστικό τμήμα της Άγκυρας συμπέρανε πως ο αρχιλοχίας S.K. ο οποίος οδηγούσε το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα ήταν «εκατό τοις εκατό» υπεύθυνος για τον τραγικό θάνατο της γυναίκας, διότι εκείνη βρισκόταν μέσα στο οπτικό του πεδίο.

Ο S. K. αν και συνελλήφθη, αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκριση.

Όμως, οι κατήγοροι της περιοχής Lice απαιτούν ποινή φυλάκισης  του δράστη από δύο εώς και έξι χρόνια για φόνο εξ αμελείας σε τρέχουσα δίκη.

Οι βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης HDP καταδίκασαν τη δολοφονία και ορκίστηκαν πως θα κάνουν τα πάντα για να αποδωθεί δικαιοσύνη.

«Το γεγονός πως ένα τόσο σοβαρό περιστατικό συνέβη σε ένα δρόμο χωρίς καθόλου κίνηση είναι ενδεικτικό της απαράδεκτης  συμπεριφοράς του στρατιωτικού που οδηγούσε το όχημα» : είπε η οργάνωση Diyarbakir Bar Association σε ανακοίνωση τύπου το περασμένο έτος.

Μια αναφορά της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights Association στην Τουρκία το 2017 έχει καταγράψει εικοσιτρείς θανάτους πολιτών από αστυνομικά ή στρατιωτικά οχήματα και μια άλλη αναφορά του έτους 2016 κάνει λόγο για έξι θανάτους πολιτών από πυροβολισμό επί κουρδικού εδάφους.

Βάσει νόμου εγκεκριμένου από τον ίδιο τον Recep Tayyip Erdogan, οι στρατιώτες οι οποίοι πολεμούν εναντίον Κούρδων ανταρτών απολαμβάνουν προνόμια ασυλίας από τη δικαιοσύνη ακόμη και αν πρόκειται περί σοβαρών παραβίασεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτός, φυσικά,  αν οι αρχές κρίνουν το αντίθετο.

 

 

 

Πηγή : www.kurdistan24.net

Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του;

Previous article

Το 4ο Ράιχ ξαναχτυπά

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου