ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΚΟΣΜΟΣ

Σκέψεις της Τουρκίας για πιθανή μεταφορά των S-400 στο Αζερμπαϊτζάν

0

Σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο του Αζερμπαϊτζάν, Trend, είναι πιθανή η προσωρινή φύλαξη των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στο Αζερμπαϊτζάν ή ακόμη και στο Κατάρ, κάτι που που μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει η Τουρκία.

Στις 11 Απριλίου ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε πως οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ μπορούν να στείλουν εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πως οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και σημείωσε ότι η Τουρκία χρειάζεται άμεσα τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

«Αν και οι Η.Π.Α. πιέζουν την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των συγκεκριμένων ρωσικών οπλικών συστημάτων, δεν εγγυώνται πως θα μας πουλήσουν τους Patriot»: συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έχει ήδη δηλώσει ότι πιστεύει πως η Τουρκία δε θα μπορεί να αγοράσει τα βομβαρδιστικά F-35 μαζί με τους S-400 καθώς αυτό είναι τεχνικώς μη εφικτό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε πως η χώρα του θα παραλάβει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν μιας και οι πρώτες παραλαβές αυτών, αναμένονταν μέσα στον Ιούλιο του 2019. Επίσης, τόνισε πως παρά τις έντονες εκκλήσεις των Η.Π.Α., η Τουρκία δε θα ακυρώσει την αγορά των S-400.

 

Πηγή: https://en.trend.az

 

Μακεδονία – Οικουμενικός Ελληνισμός

Previous article

Κ. Μητσοτάκης: Διδασκαλία τουρκικών και δίγλωσση παιδεία στη Θράκη (βίντεο)

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου