ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Σκοπιανοί και ο Σλάβος Μέγας Αλέξανδρος

0

Παρά τις δημόσιες δηλώσεις των Ελλήνων και Σκοπιανών ηγετών και αξιωματούχων περί “διαφορετικού ιστορικού πλαισίου”, η αλήθεια στη γειτονική χώρα είναι πως οι Σκοπιανοί πιστεύουν ακράδαντα και φανερά, και καλλιεργούν μέχρι και σήμερα τη σλαβική ταυτότητα των αρχαίων Μακεδόνων. Αυτή είναι η Σκοπιανή προπαγάνδα που δυστυχώς υποστηρίζει και το ελληνικό κοινοβούλιο σήμερα.

Ζωντανή απόδειξη τα διάφορα “Μακεδονικά” μνημεία και αγάλματα αλλά και οι πλατείες και οι οδοί με τα αρχαία ελληνικά μακεδονικά ονόματα που κοσμούν τα Σκόπια, την ίδια ώρα που για να επιτευχθεί η συμφωνία με την Ελλάδα, οι ηγέτες των δύο χωρών ρίχνουν “στάχτη στα μάτια” των Ελλήνων.

Η εικόνα του αγάλματος του “Μεγάλου Αλεξάνδρου” στην πλατεία που φέρει το όνομα “Αλεξάνδρεια” στην πόλη Πρίλεπ, την τέταρτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη των Σκοπίων, είναι κατατοπιστική και αναδεικνύει την πραγματική εικόνα της γειτονικής χώρας, αλλά και τις προθέσεις της για οικειοποίηση της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς:

Η επιστολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τον Δαρείο

Previous article

Η γέννηση του Μ. Αλεξάνδρου και οι περίεργες συμπτώσεις

Next article

Comments

Προσθήκη σχολίου

Η Μάχη του Κιλκίς

Τοῦ  Δημήτρη Νατσιοῦ, Δασκάλου – Θεολόγου Σάν σήμερα  ξεκινοῦσε   ἡ μάχη τοῦ Κιλκίς…. «Ὅλα τά εἶχα προβλέψει, τά εἶχα σκεφθεῖ, ...