ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη πρώην αξιωματικού πληροφοριών της DIA για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. που εξεδόθη τη Δευτέρα, ένας πρώην αξιωματικός της μυστικής υπηρεσίας του αμερικανικού στρατού (DIA1) που είχε στρατολογηθεί από τις κινέζικες μυστικές υπηρεσίες, συνελλήφθη το σαββατοκύριακο με την κατηγορία της κατασκοπείας εναντίον των Η.Π.Α.

Το FBI  συνέλαβε τον Ron Rockwell Hansen, 58 ετών, το Σάββατο όταν εκείνος βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Seattle-Tacoma όπου θα επιβιβαζόταν σε πτήση με προορισμό την Κίνα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. αναφέρει πως ο Hansen κατηγορείται για την παροχή πληροφοριών, σχετικών με την εθνική άμυνα, στους Κινέζους με χρηματικό αντάλλαγμα που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνά τις οκτακόσιες χιλιάδες δολάρια. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 2013 και 2017 ο Hansen ταξίδευε συχνά στην Κίνα όπου παρέδιδε τις πληροφορίες.

Παρόλα αυτά, η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying ισχυρίζεται πως δέν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση και προσέθεσε : «Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κάποιες τριβές στις σχέσεις των Η.Π.Α. και της Κίνας. Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες πρέπει να προβούν σε ενέργειες οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Όμως, η περίπτωση του Ron Rockwell Hansen δεν είναι η μοναδική. O Jerry Chun Shing Lee, πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA, ετοιμαζόταν να παραδώσει στους Κινέζους λίαν ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί στις Η.Π.Α. καθώς επέστρεφε από ταξίδι στο Hong Kong και να του απαγγελθούν κατηγορίες για κατασκοπεία. Πιο συγκεκριμένα, ο Shing Lee συγκέντρωνε υπέρ-απόρρητες πληροφορίες για τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις της CIA στην Κίνα! Άλλη μία περίπτωση Αμερικανού αξιωματικού πληροφοριών που δούλευε για τους Κινέζους είναι αυτή του Kevin Mallory.

 

 

 

1Defence Intelligence Agency : Ανήκει στην Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των Η.Π.Α. και επιχειρεί υπέρ του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και συμμετέχει στην παραγωγή πληροφοριών.

 

 

Πηγή : www.reuters.com

www.sputniknews.com

www.nbcnews.com

 

Ελληνικός λόγος θηλυκού γένους

Previous article

Αβάσταχτος ο πόνος και δύσκολη η φυγή για μια επόμενη πατρίδα

Next article

You may also like

Comments

Προσθήκη σχολίου

Ο Ερντογάν επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση Hamas να σχεδιάζει επιθέσεις στο Ισραήλ έχοντας ως έδρα την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση φιλοξενεί Παλαιστίνιους τρομοκράτες της οργάνωσης Hamas επί τουρκικού εδάφους επιτρέποντάς τους να σχεδιάζουν τρομοκρατικές ...